Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ministar

Stigli rezultati testiranja riječkih pacijenata: Talijanski državljanin i Hrvatica negativni na koronavirus

Bolnica Srebrnjak
Bolnica Srebrnjak Vijesti u 17
Aktualno Galerija Bolnica Srebrnjak Bolnica Srebrnjak Foto: Vijesti u 17 Prof. Dr. sc. Alemka Markotić, ravnateljica bolnice Prof. Dr. sc. Alemka Markotić, ravnateljica bolnice Foto: DNEVNIK.hr Opasnost od pandemije realna je (Foto: AFP) Opasnost od pandemije realna je (Foto: AFP) Foto: Afp Maska (Foto: PUZ) Maska (Foto: PUZ) Foto: PUZ +1 Hrvat s kruzera stigao u karantenu - 1 Galerija 1/6 >>
Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirane su dvije osobe čiji su nalazi pokazali da su negativni na koronavirus, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Talijanski državljanin i žena iz Rovinja koji su hospitalizirani u KBC-u Rijeka nisu zaraženi koronavirusom, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš. Iz ministarstva su priopćili i da su oba pacijenta u dobrom općem stanju.

Pročitajte i ovo Liječnik i pacijenti u KBC-u Rijeka Posljedice zaraze Otvorena nova post-COVID ambulanta u riječkom KBC-u: "Preboljeli imaju neurološke posljedice, smetnje pamćenja i koncentracije, probleme sa spavanjem..." Slika nije dostupna Greška Ravnatelj KBC-a Rijeka objasnio kako se cijepljeni liječnik uspio prijaviti u sustav Cijepise. Oglasio se i Beroš

Talijan je hospitaliziran u subotu poslijepodne zbog respiratornih smetnji. Ima temperaturu i kašlje, ali je stabilno i dobro se osjeća. Smješten je u izolaciju. "Radi se o studentu s razmjene iz Italije koji je stigao s respiratornim problemima. Poslali smo uzorke na analizu", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za 24 sata i dodao kako je malo vjerojatno da se radi o koronavirusu.

Voditeljica službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić potvrdila je za Hinu u nedjelju da žena iz Rovinja, hospitalizirana u riječkom KBC-u, nije u trenutku pojave respiratornih smetnji boravila u Istri, već je izravno iz Padove prevezena u Rijeku.

Prema njezinim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, odakle mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku. "Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa", poručila je dr. Valić.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu Alemka Markotić potvrdila nam je da su uzorci iz Rijeke, stigli u njihovu Kliniku kako bi se utvrdilo o kakvoj infekciji je riječ. (V.P./Hina)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene