Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svinjska kuga u Bijelom Brdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izvijestilo je danas kako je laboratorijskim pretragama u Hrvatskom veterinarskom institutu utvrđena klasična svinjska kuga u mjestu Bijelo Brdo u Osječko-baranjskoj županiji.

Bolest je utvrđena u jednom dvorištu s ukupno 94 svinje različitih dobnih kategorija.

Pročitajte i ovo Zoraya ter Beek 28 godina Mlada je, zdrava i zaljubljena, no odlučila je: "Umrijet ću u svibnju" Slika nije dostupna Zagorje: Osnovan stožer zbog svinjske kuge

U cilju suzbijanja i sprječavanja širenja klasične svinjske kuge danas je provedena mjera eutanazije svih svinja u zaraženom dvorištu.

U cilju kontrole bolesti u zaraženom području u krugu od 3 kilometra, koje obuhvaća mjesta Bijelo Brdo i Sarvaš, zabranjen je promet svih životinja (sajmovi, provoz i sl.).

U ugroženom području u krugu od 10 kilometara, koje obuhvaća mjesta Dalj, Klisa, Nemetin i Tenja, ograničava se samo promet svinja.

Iz tih mjesta svinje se u promet mogu stavljati isključivo uz
prethodni klinički pregled i ispitivanje na klasičnu svinjsku kugu.

U cilju utvrđivanja izvora zaraze u toku su opsežna epizootiološka istraživanja, a po dosadašnjim spoznajama, najvjerojatnije je riječ o kontaktnom dvorištu od prethodne pojave bolesti, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene