Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada što prije

Poruka Boži Petrovu: Vaši zahtjevi nisu prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što prije sastaviti novu Vladu - jedinstvena je to poruka svih društvenih udruga koje smo tražili komentar izbornih rezultata - od poslodavaca, sindikata do liječnika i studenata. Sindikati su imali i posebnu poruku i upozorenje za Most.

Nakon izborne noći iz sindikalne središnjice stiže poruka Boži Petrovu. Mostovi zahtjevi, ističu sindikati, nisu prioritet za građane u ovom trenutku nego radna mjesta. Pozivaju da se što prije sastavi nova Vlada.

Pročitajte i ovo Opći štrajk u prometu u Njemačkoj Borba za radnička prava FOTO Počeo štrajk desetljeća, Njemačka je paralizirana: Zastoji na cestama, ne rade zračne luke, sindikati poslali ozbiljno upozorenje Andrej Plenković Četvrti paket Plenković predstavio mjere: Pomoć umirovljenicima i s dječjim doplatkom, dogovorena cijena struje i plina...

'Nitko, doista nitko tko je sada dobio povjerenje hrvatskih građana i ušao u Sabor, nema se pravo kockati novim izborima i nema pravo zazivati nove izbore', kaže Mladen Novosel iz SSSH.

Na brzo sastavljanje vlade pozivaju i poslodavci. Poručuju da se odmah treba nastaviti s poboljšavanjem poslovne klime.

'Da izbjegnemo sve one razgovore i pregovore koje smo imali prošli put jer definitivno hrvatska država i hrvatsko gospodarstvo više nemaju vremena čekati kako bi se posložile nekakve nove koalicije', kaže Bernard Jakelić iz HUP-a.

Iz udruge izvoznika dodaju da nova Vlada ne smije zaboraviti na izvoz jer situacija nije baš tako dobra kako se predstavlja u javnosti.

'Hrvatski izvoz je u prvih sedam mjeseci rastao 540 milijuna kuna, ali uvoz je rastao milijardu i sto pa bi molili svaku Vladu koja bude da obrate posebnu pozornost da hrvatski izvoz više raste od hrvatskog uvoza', poručuje Darinko Bago iz Udruge hrvatskih poslodavaca.

Udruga bolničkih liječnika traži da se u što kraćem roku donese strukovni kolektivni ugovor i mjere za poticanje liječnika na rad u malim sredinama.

'Zatim očekujemo izmjene Kaznenog zakona prema kojem će se napad na zdravstvenog djelatnika tretirati kao napad na službenu osobu', kaže dr. Ivan Vukoja iz HUBOL-a.

Što je brže moguće novu Vladu želi i studentska udruga koja je za vrijeme kampanje strankama poslala svoje zahtjeve i pitanja. Žele se što prije sastati s novim ministrima obrazovanja te socijalne politike i mladih i razgovarati o konkretnim mjerama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene