Policija je utvrdila da je požar u hotelu u Bolu na Braču podmetnut. Jučer je posve izgorjelo krovište hotela lijepe kamene zgrade izgrađene prije gotovo 100 godina. Riječ je o zapuštenom hotelu i državnoj imovini.

Galerija Požar na Braču podmetnut: Ilustracija - 5 Sofija Preljvukić Požar na Braču podmetnut: Ilustracija - 3 +2 Požar na Braču podmetnut: Ilustracija - 4

"Od 2003. kad je Hrvatska došla na posjed ove zgrade nije se praktički ništa napravilo, država cijelo to vrijeme ima alibi da se vodi spor s dominikanskom provincijom koji je međutim okončan i to pravomočno i u prosjedu je RH", rekla je načelnica općine Bol Katarina Marčić.

Vezani članci Ilustracija Eksplozija i požar u zgradi ruske tajne službe: Objavljene prve snimke, prijeti im još jedna opasnost Požar na krovištu kuće na Zrinjevcu - 1 FOTO I VIDEO Vatrogasci uspjeli lokalizirati veliki požar u centru Zagreba: "Osjetio se grozan miris... Vatrogasci su napravili odličan posao"

"Mi smo započeli s gašenjem i kroz krov se vidio samo dim i u jednom trenutku je u svih tisuću kvadrata krova izbacio plamen, otvorila se rupa i imali smo zastrašujući požar", opisao je Stipe Marinković zapovjednik DVD-a Bol.

Više mogućnosti

U Bolu je bila reporterka Nove TV Sofija Preljvukić koja otkriva nove detalje oko požara

Prve sumnje su da je netko možda požarom pokušao smanjiti cijenu nekretnine kako bi je povoljnije i brže otkupio, no naravno ništa se ne može reći prije okončanja istrage.
Druga mogućnost je da je zgrada planula zbog opušaka ili nekog nemarnog ponašanja osoba koje se tu okupljaju i noće jer je zgrada napuštena. 

Čak i neki turisti tu pokušavaju naći besplatno noćenja.

Svakako je šteta da ovakav objekt zjapi prazan, uništen, praktički u centru mjesta, ali riječ je prvotno bilo o crkvenoj zgradi, koja je oduzeta u socijalizmu.

Oni su tražili povrat, ali ih je država isplatila i ove zime dobila. Kao dio hotelskom poduzeća bila je i privatizirana, ali je zbog dugova poduzeća opet došla u ruke države.
Svakako država Općini kao razlog što se tako dugo nije prodala navodi da je dio okolnog zemljišta još uvijek u sporu sa crkvom. Dobili smo i odgovor iz Ministarstva imovine, oni kažu da su se problem prodaje dugogodišnji imovinsko pravni sporovi, kao i određivanje granice pomorskog dobra.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju