Svečano je obilježen početak radova na probijanju druge cijevi tunela Učka. Projekt je vrijedan 200 milijuna eura, a s bušenjem se kreće za mjesec dana.


Sve bi trebalo biti gotovo za tri i pol godine, a na radovima će biti angažirano 500-tinjak radnika. Cijelo vrijeme trajanja radova promet kroz Učku, odnosno postojeću cijev, neće se obustavljati.

''Jako puno miniranja, jako puno kompleksa unutar tunela, jer svakih 250 metara moramo spojiti s postojećom cijevi tunela Učka'', izjavio je Dario Silić, direktor Bina Istra.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako se u projekt ulaže jako puno truda. ''Za četiri godine kad ovaj projekt bude gotov vozit ćemo se ovim pravcem, on će ići iz Rijeke prema Puli za pet minuta, a uložit će se jako puno truda, znoja, znanja, tehničkih vještina'', rekao je Plenković.

Tunel Učka Ministar Butković: Puni profil Istarskog ipsilona do iduće turističke sezone, druga cijev tunela Učka do 2024.

Probijen tunel Debeli brijeg na Pelješcu Sve bliže Pelješkom mostu: Probijen tunel Debeli brijeg na Pelješcu dug gotovo dva i pol kilometra

Istarski ipsilon. ''Negdje do kraja 2024. godine do sezone će biti gotov istarski ipsilon, a 2039. bit će u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno hrvatskih autocesta'', zaključio je Oleg Butković, Ministar mora, prometa i infrastrukture.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr