Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sve više mjesta za kupanje, ali na vlastitu odgovornost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divlja kupališta, šljunčare i rijeke omiljena su mjesta mladih. U Hrvatskoj je takvih kupališta, bez ičijeg nadzora na stotine. Koliko voda zna biti opasna govore i MUP-ovi podaci. Od početka godine do danas utopile su se 34 osobe.

Razonoda i osvježenje u vodi uz buku strojeva. Velikogoričko jezero - iz kojeg se vadi šljunak, pravi je mamac za kupače. No, brigu o njima nitko ne vodi. Spasilaca ovdje nema. Kupalište bez nadzora kupanje na vlastitu odgovornost. 

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ

Unatoč što postoji upozorenje, veliki broj kupača, vodenu zabavu traži upravo na zabranjenim i uz to potencijalno opasnim mjestima. 

Znak zabrane tako samo rijetki poštuju. Djeca su pod budnim okom, kažu roditelji. 

U Hrvatskoj je na stotine sličnih neuređenih šoderica i divljih kupališta. Sankcija za koncesionare, koji bi ih trebali urediti - uglavnom nema. 

Na jarunskom jezeru, popularnom zagrebačkom moru, spasilačka služba ima pune ruke posla. 

- Slabiji i lošiji plivači pokušavaju preplivati udaljenosti za koje nisu sigurni da mogu, pa negdje sa sredine već mašu i onda mi idemo po njih i izvlačimo ih na obalu, rekao je Kosta Kostanjević. 

Mladi u dobi od 15 do 25 godina najčešće su žrtve utapanja. Trenutak nepažnje može biti koban. Iz sezone u sezonu i s djecom uvijek ista priča.

Od početka godine do danas utopile su se 34 osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene