Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Svi ga željno očekuju

Laptalo na slobodi; najprije otišao na pizzu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zaustavljena je nepravda, a pravda se neće više nikada vratiti. Ona je prošla, ima 16 mjeseci', izjavio je kapetan Kristo Laptalo nakon puštanja na slobodu iz grčkog zatvora. Kapetan će Grčku najvjerojatnije napustiti danas ujutro.

Dubrovački kapetan napokon je slobodan čovjek. Od tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske, Predraga Brazzodura doznajemo kako je odmah nakon izlaska na slobodu kapetan naručio pizzu. Laptalo će u subotu ujutro napustiti Grčku i uputiti se prema Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ročište o žalbi na presudu Laptalu 26. studenoga u Patrasu Slika nije dostupna Stiglo obrazloženje za Laptala

Kapetan je prebačen iz zatvora u Patrasu do policijske postaje u tom gradu u kojoj su mu popodne pripremali isprave potrebne za izlazak iz Grčke. Nakon toga, s obitelji će se uputiti do Atene, odakle će danas prvim mogućim letom otputovati iz Grčke, vjerojatno prema Beogradu, jer je to najbrži izravan izlaz iz Grčke i Europske unije. Iz Beograda bi se Laptalo s obitelji trebao prevesti automobilom do Zagreba i onda zrakoplovom do Dubrovnika, rekao je Brazzoduro.

>> Laptalo u Hrvatsku ne smije preko europskih zemalja?

Iz Grčke se vratila dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, osobna prijateljica obitelji Laptalo. Šuica još uvijek prepričava jučerašnje emotivno, ali i iznimno snažno i dostojanstveno kapetanovo svjedočenje pred sudom. Riječi 'nikad nisam ni kaznu za parkiranje dobio' možda su uz iscrpno objašnjenje njegovih ovlasti na brodu, smatra Šuica, uspjeli razuvjeriti suca.

Najveći pomak u slučaju Laptalo, nakon presude od 14 godina zatvora, izrečene ljetos, dogodio se, prepričava Šuica, kad je tim preuzeo jedan od najuglednijih grčkih odvjetnika kojeg, moglo se vidjeti jučer na sudu, uvažavaju i sud i tužiteljstvo.

Suze radosnice na licu kapetana Laptala označile su kraj višemjesečne drame. Koliko mu sloboda znači pokazuju upravo te suze jer, kako kaže Šuica, veliki kapetani poput Laptala ne plaču.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene