Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne preko EU!

Laptalo u Hrvatsku ne smije preko europskih zemalja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kapetan Kristo Laptalo prekoračio je vrijeme boravka u Grčkoj. To je još jedan od razloga zbog kojeg ne može već danas biti pušten na slobodu. No, neslužbeno doznajemo, i kako kapetan pri povratku u Hrvatsku ne smije prijeći preko europskih zemalja.

Laptalo u Hrvatsku najvjerojatnije neće doći tijekom vikenda. Njegov dolazak najrealnije je očekivati najranije u ponedjeljak. Kapetanovo puštanje na slobodu spremno čeka i hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj. Za sada se zna da bi Laptalo iz zatvora trebao biti prebačen u ekstradicijsku jedinicu unutar policije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Laptalo dobio nagradu 'Čovjek od mora 2008.' Slika nije dostupna Laptalo spreman na šalu 'Ošišao sam se jer dugu kosu nosi kolumbijska mafija'

Kako doznajemo od izvora bliskih konzulatu, Laptalo će u Hrvatsku moći otići kao i svaki drugi građanin - bez ikakve policijske pratnje, s putovnicom - redovnim putem. Postoji samo jedan problem - ne smije prijeći preko zemalja članica Europske Unije. Koliko smo uspjeli doznati, to je zbog načina na koji je ušao u Grčku odnosno zbog činjenice da je optužen za kazneno djelo i da mu se sudilo.

>> 'Napokon pravda za kapetana Laptala'

>>
Oslobađanje Laptala ispraćeno pljeskom

Podsjećamo, odluku o oslobađanju jučer je jednoglasno donijelo sudsko vijeće. Do preokreta je došlo nakon što je tužitelj nakon ponovnog saslušanja svih svjedoka optužbe odlučio odustati od optužnice. Predložio je oslobađanje kapetana Laptala. 

'Ključno je bilo kad je tužitelj shvatio princip ukrcavanja na brod i iskrcavanja tereta i zapravo da zapovjednik odnosno kapetan broda ne može odgovarati po zapovjednoj odgovornosti', rekla je Dubravka Šuica, gradonačelnica Dubrovnika. 

Čitava obitelj Laptalo još uvijek je u Grčkoj gdje će i ostati dok Kristo ne bude pušten na slobodu.

Povjerenik Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku, kapetan Vanja Glavočić kazao je da je poništenje presude razveselilo cijeli ceh pomoraca.

'Jako sam sretan kao i svi građani Dubrovnika i Republike Hrvatske', rekao je Glavočić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene