Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra pojedinosti o rukometnoj areni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedinosti u vezi rukometne arene bit će poznate sutra u 13 sati na konferenciji za novinare, najavio je gradonačelnik Milan Bandić ne želeći reći više o tome, nego da Grad nije pristao na promjenu uvjeta koje je prvotno od njega tražio investitor te da su Ingra i Trigranit to načelno prihvatili i da se radi na pripremi ugovora.

Upitan kada će se početi graditi rukometna arena, na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Poglavarstva, Bandić je rekao da će to uslijediti prije dolaska komisije u srpnju (Svjetske rukometne federacije).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inspekcija testirala nosivost krova Arena Zagreb nakon četiri mjeseca dobiva trajnu uporabnu dozvolu? Slika nije dostupna Grad još nije zakupio Arenu Prijeti li otkazivanje koncerata Čolića, Beyonce, Depeche Mode?

Ustvrdio je da mnogi pokušavaju izbiti koju kunu više iz gradskog proračuna više, no da to "ne bu išlo", ponovivši da ga nitko ne može prisiliti da potpiše ugovor na štetu grada na rok od 28 godina. Poručio je novinarima da ne brinu o sudbini dogovora o financiranju izgradnje između Grada i Vlade po načelu "pola-pola".

Na upit jesu li Ingra i Trigranit odustajući od prvotnih zahtjeva
dobili nešto zauzvrat, Bandić je odgovorio da nisu i da on zajedno s članovima Poglavarstva ne pristaje na ucjene i pogodbe.

"Nisam preveliki optimist, mogu biti i malo skeptičan. Nisam siguran da će partner prihvatiti sve što tražimo", rekao je Bandić te ponovio kako ima i rezervno rješenje. "Radi se o 200 milijuna eura i budimo ozbiljni", poručio je.

Dogradonačelnik Ivo Jelušić koji u ime Grada pregovarao s Ingrom i Trigranitom rekao je da su oni načelno pristali da u ugovor ne uđe ništa što ne bi bilo prihvatljivo za Grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene