Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteti Hrvat

SLUČAJ TOMISLAVA SALOPEKA 'Sve države kojima smo se obratili za pomoć su se odazvale'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ultimatum Islamske države je istekao, ali novih informacija o sudbini otetog Hrvata nema.

I dalje je neizvjesna sudbina 31-godišnjeg Tomislava Salopeka u Kairu.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

'Sve države kojima smo se obratili za pomoć su se odazvale te u suradnji s njima, hrvatska Vlada i MVEP nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Koristimo sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju, no kao i do sada, zbog osjetljivosti situacije, nismo u mogućnosti objavljivati više detalja', stoji u priopćenju MVEP-a.

Podsjetimo, Tomislav je otet na području Kaira nakon čega je Islamska država objavila snimku na kojoj ovaj zaposlenik jedne francuske tvrtke čita kako će ga smaknuti u roku 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene muslimanke.

Ultimatum je istekao, ali novih informacija o sudbini Hrvata nema.

Razgovarali smo s Arapima koji žive u Hrvatskoj: Pročitajte njihov apel ISIL-u

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova svakodnevno poručuju kako intenzivno rade na rjševanju slučaju otetog hrvatskog državljanina, te da poduzimaju sve što je u njihovoj moći koristeći sve im raspoložive mehanizme.

Naglašavaju kako zbog osjetljivosti situacije ne mogu objavljivati detalje slučaja.

O slučaju Tomislava Salopeka više puta je govorila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je također naglasila da o detaljima ne može govoriti, ali da svi čine sve što je u njihovoj moći kako bi se slučaj riješio.

'Zloupotrebljavaju vjeru. Islam je najpopularnija stvar i zakače se za to i kažu - 'islam dopušta'

Šutnja teroritsta poznavateljima tog svijeta predstavlja nadu za otetog Tomislava. A nekadašnji lider islamske zajednice Ševko Omerbašić poručio je Hrvatima da ne odlaze u takve nesigurne zemlje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene