Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sunday Times poziva Britance u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provedite vikend u Zagrebu, poziva u nedjelju turiste britanski list Sunday Times koji o glavnom hrvatskom gradu govori kao o "malenoj prijestolnici s osebujnim vidicima, odličnom hranom i sjajnom uličnom atmosferom".

- Imate osjećaj kao da ste u Budimpešti ili Krakovu nakon
uljepšavanja, ali prije navale zapadnih turista i masovnog turizma, piše Sunday Times u svom on-line izdanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uhićena još dvojica Britanac švercao migrante pa pokušao pogaziti policajca kod graničkog prijelaza Rupa Nataša Magdalenić Bantić (Foto: Dnevnik.hr) obitelji se svađaju Zbog Brexita Britanci odlaze iz zemlje: "Dobili su svoje ustaše i partizane. Društvo je sad stvarno podijeljeno"

List procjenjuje da će turisti vrlo brzo "navaliti" u Zagreb koji je s Europom povezan izravnim zračnim vezama, pa poručuje da ga valja posjetiti još ove godine i u tom slučaju imati "samo za sebe".

Ima li netko još ikakvih dvojbi vezanih uz nedavnu prošlost, Sunday Times piše da Zagreb nije u bio ratnoj zoni i da je u ratnim sukobima 90-tih ostao netaknut.

Za hrvatski jezik kaže da je iznimno težak, no dođu li u Zagreb turisti neće morati progovoriti "ni riječ hrvatskog" jer svi govore engleski "s osmjehom".

U obilazak, preporučuje Sunday Times, valja krenuti iz Gornjeg grada, gdje obavezno treba posjetiti katedralu, kulu Lotrščak i Radićevu ulicu prepunu pastelnih fasada, terasa i umjetničkih galerija.

Donji grad je pomno isplanirana cjelina baroknih građevina smještenih oko tzv. Lenucijeve potkove, prostora ispunjenog zelenim površinama, spomenicima, muzejima i galerijama, piše list.

Zagreb ima kulturu kafića usporedivu s onom u Londonu, ali "puno civiliziraniju", navodi Sunday Times i preporučuje turistima da se sa sumrakom upute na terase gornjogradskih kafića ili uživaju u jazzu u BP Clubu.

Kavu u nedjeljno jutro najbolje je popiti u jednom od kafea
na Trgu bana Jelačića, gdje nije isključeno da za stolom do vas sjedi ni manje ni više nego premijer, piše list.

A gdje jesti? Tu nema dvojbe - na tržnici Dolac, mjestu gdje se Zagrepčani opskrbljuju svježim voćem i povrćem, piše Sunday Times i poziva sve da obavezno probaju štrukle.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene