Policija, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL) Foto: Jurica Galoi?/PIXSELL

Policajac se spasio tako što se bacio na tlo pored jurećeg automobila. Vozač nije daleko stigao jer su ga uhitili na graničkom prijelazu, a s njim i još dvojicu Britanaca koje se dovodi u vezu s pokušajem šverca ljudi preko granice u subotu.


Muškarac (31) iz Velike Britanije u subotu oko 19:30 pokušao je pregaziti policajca kod graničnog prijelaza Rupa. Britanac je bio parkiran pokraj ceste, a policajac mu je prišao kako bi utvrdio njegov identitet jer mu je vozilo bilo sumnjivo. Dok je išao prema vozilu, 31-godišnjak je naglo krenuo prema njemu i nastavio ubrzavati "s očitom namjerom da mu nanese tjelesne ozljede".

Vezani članci Policija, ilustracija Zbog pokušaja iznude uhićen Jerko Malvasija, čovjek koji je izbjegao napad Filipa Zavadlava Rod Stewart (Foto: Getty Images) Legendarni roker sa sinom napao zaštitara i nanio mu tjelesne ozljede

Policajac se spasio tako što se bacio na tlo pored jurećeg auta, čiji je vozač samo nakratko uspio pobjeći s mjesta događaja jer je uskoro uhićen pri pokušaju prelaska državne granice, priopćila je primorsko-goranska policija.

Muškarca dovode u vezu s još dvojicom Britanaca koji su te večeri pokušali kombijem preko državne granice prevesti više stranih državljana. Sva trojica zato su dobila kaznene prijave te su predana pritvorskom nadzorniku, a 31-godišni vozač osobnog vozila još je kazneno prijavljen i zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Jedan od osumnjičenika prijavljen je i prekršajno zbog posjedovanja manje količine kokaina.