Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Bože, čiju ti imaš?'

Šuker pomiješao OIB-e ministara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Ivan Šuker dodijelio je danas premijeru i članovima Vlade njihove osobne identifikacijske brojeve, no odmah nakon toga nastala je gužva jer su se ministrima pomiješale omotnice.

'Bože, čiju ti imaš? A ti, Marina?' čulo se na sjednici Vlade s koje su premijer Ivo Sanader i ministar Šuker poručili da je riječ o zaštićenom broju, te da nema bojazni od zloporabe. Uvođenje OIB-a Sanader je nazvao početkom nove ere, ističući da je riječ o važnom instrumentu u reformi javne uprave i borbi protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?"

Ponovio je da će se OIB građanima približiti i posebnom medijskom kampanjom pod nazivom 'Jedan ključ za mnoga vrata', u sklopu koje su od jučer istaknuti plakati u zgradama državne uprave. Istaknuo je i da će broj olakšati život građanima, koji više neće morati sami prikupljati dokumente, nego će to za njih, kroz OIB, raditi administracija. "Umjesto da građani idu sada tamo-ovamo i traže razne dokumente, to će umjesto njih obavljati državna administracija putem informatičke mreže", rekao je Sanader.

Šuker je, pak, najavio da će 12. siječnja početi dostava OIB-a na adrese građana u posebno dizajniranim omotnicama kako se ne bi dogodilo da ih građani odbiju primiti uplašeni "plavim kuvertama" u kojima im inače dolaze pozivi od sudova i poreznika. Naglasio je da je tajnost broja krajnje zaštićena, a odbio je tvrdnje da će se do nečijega identifikacijskog broja moći doći hakiranjem internetske stranice na kojoj građani mogu doznati svoj OIB.

Takve informacije, smatra Šuker, plasiraju određene interesne skupine kojima ne odgovara uvođenje OIB-a. Građani do svojeg OIB-a mogu doći i putem SMS-a, na broj 61642, ili na internetskoj stranici www.oib.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene