Na Općinskom sudu u Zadru sudi se predsjedniku Demokratske partije Srba Branislavu Švonji kojeg se tereti za kupnju glasova birača iz Srbije na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Galerija


Branislav Švonja osumnjičen je da je organizirao dolazak autobusa s plaćenim biračima iz Srbije na izbore u Obrovac. Ako se optužbe pokažu točnima, prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Vezani članci Veronika Pecolaj i dr. Goran Jusup (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Gotovi nalazi obdukcije: I službeno se zna od čega je umrla Veronika Pecolaj, isključena je mogućnost kaznenog djela Liječnica obiteljske medicine dr. med. Silvestra Kolega (Foto: Dnevnik.hr) Obrovac i dalje bez liječnika, alarmantno je i na otocima: "Mladi liječnici traže specijalizaciju, stan i ostale beneficije"

Švonja je na sudu rekao da se ne osjeća krivim, na bilo koji način. "Ne bih to smatrao da je krivično ili kazneno djelo. Ali stjecajem okolnosti nisam u ovom slučaju učestvovao na bilo koji način", rekao je Švonja na sudu, naglasivši da sponzoriranje takve vrste prijevoza ne bi smatrao kaznenim djelom.