Na Općinskom sudu u Zadru sudi se predsjedniku Demokratske partije Srba Branislavu Švonji kojeg se tereti za kupnju glasova birača iz Srbije na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Galerija


Branislav Švonja osumnjičen je da je organizirao dolazak autobusa s plaćenim biračima iz Srbije na izbore u Obrovac. Ako se optužbe pokažu točnima, prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Vezani članci Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Zastupnici u lokalnoj skupštini zamalo se potukli: Bošnjački zastupnik hrvatskom čestitao Božić iako je musliman Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3 Počelo čišćenje Zrmanje zagađene mazutom: Radovi vrijedni gotovo 1,4 milijuna kuna trebali bi uskoro biti gotovi

Švonja je na sudu rekao da se ne osjeća krivim, na bilo koji način. "Ne bih to smatrao da je krivično ili kazneno djelo. Ali stjecajem okolnosti nisam u ovom slučaju učestvovao na bilo koji način", rekao je Švonja na sudu, naglasivši da sponzoriranje takve vrste prijevoza ne bi smatrao kaznenim djelom.