Otac djevojčice Nikoll koja je preminula zbog zlostavljanja
Otac djevojčice Nikoll koja je preminula zbog zlostavljanja Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Visoki kazneni sud odbio je žalbu, čime je postalo pravomoćno rješenje Županijskog suda u Slavonskom Brodu kojim je produljen istražni zatvor 27-godišnjem ocu dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll, koja je početkom travnja preminula od teških ozljeda.


Apelacijski sud priopćio je da je 27-godišnjak i prije osuđivan i prekršajno kažnjavan zbog nasilja u obitelji te da mu je u prekršajnom postupku izrečena zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji.

Vezani članci Mjesto strašne nesreće u Zmajevcu Objavljeni detalji strašne tragedije u Baranji: Kamionom udario dijete na biciklu, a onda ga i pregazio Uznemiravanje djeteta, ilustracija Silovatelju malodobne pokćerke sud smanjio kaznu jer je bio u Domovinskom ratu

''Za sada se jedino s mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti opasnost od ponavljanja djela'', istaknuo je Visoki kazneni sud te dodao da prema zakonu okrivljeniku istražni zatvor najdulje može trajati do 1. listopada 2021. godine.

Visoki kazneni sud je, ne navodeći dob okrivljenika, priopćio kako se on tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od studenog 2020. do kraja ožujka 2021.

Prema optužnici, dječaku od 4,5 godine i dvoipogodišnjoj Nikoll nanosili su fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Okrivljena majka tereti se da je 31. ožujka snažno odgurnula Nikoll te je ona pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobivenih ozljeda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške 31. ožujka ujutro u tamošnju bolnicu donijela je majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Obitelj iz koje potječe djevojčica otprije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Djevojčica Nikoll bila je kod udomitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj.

Ravnatelj tog centra Branko Medunić zbog tog je slučaja smijenjen.