Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom prodajne izložbe za pomoć teško bolesnu studentu Krešimiru Malbaši, koja je večeras otvorena u izložbenom salonu "Izidora Kršnjavog" u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, organizator je dobio vijest da je bolesnom studentu nakon osamsatne operacije otkazalo srce.


Dvadesetak minuta nakon otvorenja izložbe dobili smo poruku od njegova brata da je 23-godišnji Krešimir umro nakon operacije u Budimpešti za koju se izložbom i drugim dobrotvornim akcijama prikupljao novac, rekla je profesorica u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn Zrinka Tatomir.

Vezani članci Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) U Klaićevu stiglo dijete (2,5) sa strašnim ozljedama glave, hitno je operirano i bori se za život. Ravnatelj Centra za socijalnu skrb: "Ništa nije ukazivalo na ovo" Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave''

Prikupljeni novac bit će proslijeđen njegovim roditeljima.

Na izložbi je bilo postavljeno 60-ak radova Krešinih prijatelja i
kolega s Likovne akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, profesora i dobronamjernih umjetnika koji su darovali svoja umjetnička djela.

U sklopu akcije pomoći bolesnom studentu TTF-a u idućem je razdoblju trebao biti održan i dobrotvorni koncert u "Pauku" u Zagrebu na kojem je najavljeno 20-ak sastava, među njima TBF i Hladno pivo, zatim aukcija slika poznatih slikara te dobrotvorna košarkaška utakmica.

Krešimir je bolovao od teškog oblika tumora u maloj zdjelici od kojeg se neuspješno liječio u Hrvatskoj već godinu dana, a jedina nada bila je operacija u Budimpešti, koju nije izdržao.