Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Student umro na dan izložbe kojom se prikupljao novac za liječenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom prodajne izložbe za pomoć teško bolesnu studentu Krešimiru Malbaši, koja je večeras otvorena u izložbenom salonu "Izidora Kršnjavog" u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, organizator je dobio vijest da je bolesnom studentu nakon osamsatne operacije otkazalo srce.

Dvadesetak minuta nakon otvorenja izložbe dobili smo poruku od njegova brata da je 23-godišnji Krešimir umro nakon operacije u Budimpešti za koju se izložbom i drugim dobrotvornim akcijama prikupljao novac, rekla je profesorica u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn Zrinka Tatomir.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Ilustracija Vjerovali ili ne Bizaran slučaj: Liječnici pacijentici odstranili cistu toliko veliku da nije stala u CT skener

Prikupljeni novac bit će proslijeđen njegovim roditeljima.

Na izložbi je bilo postavljeno 60-ak radova Krešinih prijatelja i
kolega s Likovne akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, profesora i dobronamjernih umjetnika koji su darovali svoja umjetnička djela.

U sklopu akcije pomoći bolesnom studentu TTF-a u idućem je razdoblju trebao biti održan i dobrotvorni koncert u "Pauku" u Zagrebu na kojem je najavljeno 20-ak sastava, među njima TBF i Hladno pivo, zatim aukcija slika poznatih slikara te dobrotvorna košarkaška utakmica.

Krešimir je bolovao od teškog oblika tumora u maloj zdjelici od kojeg se neuspješno liječio u Hrvatskoj već godinu dana, a jedina nada bila je operacija u Budimpešti, koju nije izdržao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene