Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svinjogojci oprezni

Strogi uvjeti za povratak svinja: Kako se Slavonija oporavlja od afričke svinjske kuge?

U Slavoniji je započela repopulacija domaćih svinja nakon što su brojni svinjogojci morali zaustaviti svoj rad zbog afričke svinjske kuge.

Prošlo je 10 mjeseci otkako se u Hrvatskoj pojavila afrička svinjska kuga, a svinjci diljem Slavonije još uvijek su prazni.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

Repopulacija je usporena i zbog novih slučajeva zaraze u lovištima. Ipak, neka su gospodarstva počela s pripremom za povratak.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca

Svinjogojci su dobili detaljne upute. Potrebno je svinjac temeljito dezinficirat, redovito ići na preglede kao i spriječit kontakt domaćih svinja s drugim životinjama. 

  Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Postroženi su i drugi uvjeti, više informacija saznajte u prilogu reporterke Marine Bešić Đukarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene