Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe poraženog

'SDP-ovi i HDZ-ovi članovi iznosili su hrpice glasačkih listića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Očito da je bilo moguće stotinjak listića ubaciti odjednom u kutiju i to pred očima promatrača, što se dogodilo na Kennedyjevu trgu u Zagrebu, gdje je pozvana i policija', tvrde u Kujundžićevom stožeru.

Glasnogovornik stožera Milana Kujundžića, Ivan Hrstić je posebno upozorio na razne nepravilnosti koje su njihovi promatrači uočili na izbornim mjestima, na koje, kaže, nisu bili dostavljeni popisi promatrača, a izborne kutije bile su nezapečačene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljivi rezultati Grabar Kitarović osvojila dijasporu, Josipović Indiju i Finsku, a Sinčića vole u Irskoj Slika nije dostupna Stožer M. Kujundžića 'Očekivao sam više, ali razočaran nisam'

'Sve smo to prijavljivali, tim je više zbunjujuće to što su iz DIP-a stizala izvješća o apsolutno snježnoj idili', kaže Hrstić.

Po dojavama s terena, ustvrdio je, pojedini SDP-ovi i HDZ-ovi članovi biračkih odbora iznosili su hrpice glasačkih listića objašnjavajući da će ih dati onima koji ne mogu doći na glasačka mjesta, a zatim su sami ubacivali snopove listića u kutije.

'Nije ugodno vidjeti ovakav rezultat'

'Očito da je bilo moguće stotinjak listića ubaciti odjednom u kutiju i to pred očima promatrača, što se dogodilo na Kennedyjevu trgu u Zagrebu, gdje je pozvana i policija. Možemo samo pretpostaviti što se događalo dok promatračima nije bilo omogućeno da dođu na biračka mjesta', kaže Hrstić.

Upozorio je i na oko 250.000 'fantomskih birača', ljudi koji su, po Hrstićevim riječima, ostali na popisima birača iako su trebali biti uklonjeni s njih. (Hina)

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene