Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stožer M. Kujundžića

'Očekivao sam više, ali razočaran nisam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stožeru Milana Kujundžića atmosfera je bila prilično otužna, a njegovi poklonici vidljivo su razočarani.

22.30 - Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a koji je u Savezu za Hrvatsku zajedno s Kujundžićem, izjavio je kako je rezultat njihova kandidata ispod očekivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje Ivana Sinčića 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće' Slika nije dostupna Predsjednički izbori '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost'

Ivana Sinčića smatra najvećim iznenađenjem ovih predsjedničkih izbora i pokazateljem koliko su zapravo veliki problemi u Hrvatskoj koji tište građane.

Vulin je rekao da će njegov prijedlog Glavnom odboru stranke biti da u drugom krugu glasuju po svojoj savjesti.

Savez za Hrvatsku će, naglasio je, ostati na okupu, a vidjet će kako će nastaviti dalje.

21.55 - Milan Kujundžić je po dolasku u stožer izjavio kako je očekivao bolji izborni rezultat od oko 6,3 posto glasova koliko je dobio. 

'Očekivao sam više. Razočaran nisam. To je volja hrvatskog naroda i to treba poštovati. Bačeno je sjeme nove Hrvatske, promjene će dolaziti. Neće ići lako, ali će ići', izjavio je Kujundžić za Novu TV.

Kazao je da će se svojim biračima obratiti za dva do tri dana, ali je između redaka dao naslutiti kako bi im mogao sugerirati da svoj glas u drugom krugu daju Kolindi Grabar Kitarović.

'Oni koji su dali glas meni, razumijeli su očemu sam govorio i znat će za koga će glasovati. 
Ivu Josipovića sigurno neću podržati. Važno je sačuvati temelje zemlje i na zdravim temeljima izgraditi prosperitetnu državu, u kojoj neće biti siromašnih i u kojoj će djeca imati sigurnost', kazao je Kujundžić.

Priznao je da je griješio u kampanji, ali je, kazao je, trpio i artiljerije sa svih strana. Najavio je da će njegov Savez za Hrvatsku ići na sljedeće parlamentarne izbore.

Prve procjene rezultata prema kojima je Milan Kujundžić dobio najmanje glasova od troje svojih protukandidata, samo 5,7 posto, komentirao je Ivan Hrstić, glasnogovornik Kujundžićevog stožera.

Na pitanje što je pošlo po zlu, jer je prije izbora u anketama stajao znatno bolje, Hrstić je odgovorio:

Provjerite tijesne rezultate izlazne ankete

'Tek ćemo vidjeti je li nešto pošlopo zlu kada dobijemo relevantne rezultate. Ostvaren je, ipak, početni cilj, a to je da dođe do promjene na Pantovčaku. Pričekat ćemo točnije podatke jer mnogi ne žele reći za koga su glasali'.

Operativni voditelj Kujundžićeve kampanje, Gordan Žanić, izjavio je kako su tijekom cijelog dana dobivali dosta prijava o različitim izbornim nepravilnostima.

Na pitanje je li bilo grešaka u samoj kampanji, odgovorio je:

'Ne bih sada ulazio u naše greške, sigurno ih je bilo, nitko nije savršen. Ukazivali smo na propuste sadašnjeg predsjednika, a je li nam to naštetilo, to ćemo vidjeti. Sigurno je da dolazi do promjena na Pantovčaku što je bio naš prvotni cilj.'

Kakvu će poruku Kujundžić poslati biračima, za koga glasovati u drugom krugu, više će se znati nakon Kujundžićevog dolaska u stožer koji se očekuje oko 22 sata. 

Gore od očekivanja

Prvi privremeni neslužbeni rezultati DIP-a bili su još više poražavajući za Kujundžića - 4,87 posto.

'Nije to ugodno čuti i vidjeti, no što je tu je, možemo biti zadovoljni onime što je odlučio hvratski narod, a to je da je potrebna promjena na Pantovčaku. Mnogi su bili svjesni toga da treba poslati poruku, i poslali su je,' kazao je Ivan Hrstić, glasnogovornik Kujundžićevog stožera.

Takav rezultat, istaknuo je, ipak ne znači da će Kujundžić nestati s političke scene.

'To je samo dio njegovog političkog puta, on još puno toga ima za reći', zaključio je Hrstić.

 





 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene