Pitali smo uspješne domaće poduzetnike što misle o izboru Martine Dalić za novu šeficu Podravke.

Galerija


Dok vladajući ističu pozitivne strane bivše ministrice Martine Dalić koja je danas zasjela na čelo Podravke, za oporbu ovakav potez predstavlja rehabilitaciju.

Vezani članci Premijer na bočici Vegete Martina Dalić postaje nova šefica Podravke, stigle i prve reakcije. Prisjetite se kakav je poklon premijer dobio prilikom posjeta Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade Plenković odlučio: Nova predsjednica uprave Podravke bit će Martina Dalić

Provjerili smo što o svemu kažu domaći poduzetnici.

„Gospođa Dalić ima stav i ja mislim da je to u ovom slučaju jako dobro. Mi te osobe zovemo prčevite“, kaže Branko Roglić.

Bivša šefica HUP-a Gordana Deranja pak kaže da je kod nje najviše cijenila „što si znao na čemu si“, a Emil Tedeschi poručuje kako je to sjajna vijest za dioničare i zaposlenike Podravke.

Podsjetimo, Martina Dalić je danas i službeno postala predsjednica uprave Podravke.

Nadzorni odbor potvrdio je dogovor mirovinskih fondova i Vlade i postavio je na čelo te kompanije. Podravku smatra prevažnom, a cilj joj je pospješiti izvoz i inventivnost.

Dalić je nekoliko puta zahvalila premijeru osobno, a svoju ulogu u aferi Borg, zbog koje je i otišla iz Vlade, ne vidi spornom.

„Mislim da posao koji sam radila u Agrokoru i kojeg sam u ime Vlade vodila uz pomoć premijera, predstavlja veliko iskustvu i veliku referencu za ovaj posao“, kazala je Dalić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr