Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže novi generalni direktor

Što će biti sa sisačkom željezarom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati na hitnom sastanku s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, nakon objave da Američka tvrtka CMC odlazi iz sisačke željezare.

Sindikati i ministar gospodarstva Đuro Popijač, odlučili su zajedno djelovati. I dok oni obećavaju spas radnih mjesta, Američka je tvrtka u Sisak brzopotezno poslala novog generalnog direktora. Radnici s nestrpljenjem iščekuju obavijesti nadređenih.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Slika nije dostupna Neizvjesna situacija Što će biti s radnicima željezare Sisak?

‘Ja sam pozvan na istovar vagona, to moramo istovariti jer je naručeno. A sada dalje, ne znam ništa kao ni ostali’, kazao je radnik Đuro Koletić. Sudbina je neizvjesna jer posla ima za još mjesec i pol. Američki vlasnik u petak je dao plaću, ali i ostavio obavijest da odlazi iz željezare. ‘ Na ulaz tvornice poslani su i zaštitari koji, uz portire, nadgledaju ulaske i izlaske.

‘Sindikat neće dozvoliti da se ugasi 1100 radnih mjesta!’

‘Sindikat neće dozvoliti da se tek tako ugasi 1100 radnih mjesta niti se može po hrvatskim zakonima tek tako ugasiti’, rekao je Vedran Dragičević iz Sindikata metalaca. Radnici sada iščekuju novog direktora koji bi konačno trebao reći namjere Amerikanaca. Iako se taj sastanak očekivao tijekom dana, prebačen je za srijedu.
Američka tvrtka najviše je prigovarala zbog, kako kažu, visokih nameta koji su im najveća prepreka u poslovnom uspijehu. No to ministar gospodarstva Đuro Popijač opovrgava. ‘Željezara Sisak ima najnižu moguću cijenu električne energije i u dnevnom i u noćnom režimu’, kazao je Popijač.

Plodno tlo za predizborno prepucavanje

SDP-ova županica, Marina Lovrić, koju ministar Popijač optužuje da izbornu kampanju vodi kroz probleme u željezari - krivce vidi isključivo u vlasti. ‘Ovo je najbolji dokaz da Hrvatska nije prijatelj investitorima. Investitore zovete da im olakšate investicije, da ulažu novac i da se kroz te investicije sačuvaju radna mjesta’, oštra je Lovrić. Radnici sisačke željezare već su prolazili agoniju neizvjesnosti. Optimizma ni ovaj put ne nedostaje. ,Potrošeni toliki milijuni dolara , a da se to sada zatvori, ne vjerujem u taj scenarij’, kaže radnik Željezare Siniša Jurilj.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene