Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će biti s Brodotrogirom?

Vlasnik obećava, a radnici strahuju: "Plaća nam je svaki mjesec sve manja. Alata i materijala nema zato što se nije platilo dobavljačima"

Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Radnici Brodotrogira strahuju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Danko Končar, vlasnik Brodotrogira (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Radnici Brodotrogira boje se otkaza i za budućnost škvera koji je motor razvoja grada. Zbog toga je održana i posebna sjednica gradskoga vijeća na koju je došao i vlasnik Danko Končar.

Radnici Brodotrogira strahuju što zbog budućnost, zbog čega je pokrenuta peticija za spas škvera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpisivanje u subotu Vlada potvrdila ugovor o prodaji Brodotrogira Slika nije dostupna Nakon odobrenja Bruxellesa i Vlade Parafiran ugovor, Brodotrogir ide u ruke Danka Končara

"Plaća nam je svaki mjesec sve manja. Alata i materijala nema zato što se nije platilo dobavljačima", rekao je Ivica Sorić, predsjednik Radničkog vijeća.

Gotovo trećina proračuna Grada Trogira vezana je uz poslovanje Brodotrogira. Peticiju za spas potpisao je i sam vlasnik škvera Danko Končar, koji je bio na sjednici Gradskog vijeća.

"Škver ima osam ugovorenih brodova. Prema tome, govoriti o brodograđevnoj djelatnosti, zatvaranju škvera ili pretvaranju škvera u nešto drugo je apsolutno nemoguće", rekao je Končar.

"Među tih osam brodova je jedan kruzer. Mi možemo napraviti samo školjku, ali ga ne možemo opremiti. Ostali brodovi su mali koje može raditi 10 ljudi. Obim posla je nikakav", rekao je Sorić.

Končar radnicima namjerava vratiti novac

Končar je odgovarao i na pitanja o plaćama i potencijalnim otkazima.

"Po pitanju otkaza treba tek sjesti i zajednički doći do onoga što je najefikasnije za škver", rekao je Končar te dodao da radnicima namjera vratiti novac.

Prije točno pet godina, uz financijsku potporu države, započet je proces restrukturiranja Brodotrogira.

"Po onim planovima i programu restrukturiranja izostala su neka značajnija ulaganja u tehnologiju", rekao je Andro Belas iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Končar tvrdi da je ugovor ispoštovan, što je potvrdio i predstavnik države. Končar je nedavno postao i strateški partner Uljanika.

Istovremeno, finska policija navodno Končara istražuje, što on nije želio komentirati. Umjesto toga rekao je da je spreman ustupiti mjesto onima koji misle da škver mogu bolje voditi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene