Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tržište struje

STIGLA PRVA KONKURENCIJA HEP-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
RWE, njemačka tvrtka za opskrbu električnom energijom, najavila je ulazak na hrvatsko tržište kroz preuzimanje tvrtke Energija 2 sustavi d.o.o.

RWE ulazi na hrvatsko tržište kroz aktiviziciju tvrtke Energija 2 sustavi d.o.o. Time HEP dobiva konkurenciju, a građani će moći izabrati tvrtku koja će im pružati usluge opskrbe električnom energijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konkurencija se zaoštrava Stižu novi distributeri struje! Hoće li to utjecati na cijene? Slika nije dostupna Protiv nove naknade Splitska udruga potrošača: Prijeti nam energetsko siromaštvo

>> Sindikat TEHNOS: HEP-ovim radnicima smanjena prava za 1.100 kuna godišnje

'RWE Hrvatska postao je 100-postotni vlasnik Energija 2 Sustava, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta, a RWE Grupa dugogodišnje iskustvo pouzdanog partnera u europskom energetskom poslovanju.

Energija 2 Sustavi d.o.o. promijenit će ime u RWE Energija i električnu energiju nuditi kućanstvima i gospodarskim subjektima. RWE Energija upravo priprema izlazak na široko tržište pa mediji mogu očekivati informacije o konkretnim ponudama za kupce', stoji u priopćenju te tvrtke.

Na konferenciji su izvijestili kako već imaju oko 500 korisnika, kao što su neke institucije i gradovi. Što se tiče načina promjene tvrtke od koje će građani kupovati usluge, kažu da se u tom slučaju neće mijenjati žice, ali će korisnici dobivati dva računa, jedan HEP-ov kojim će plaćati mrežarinu i drugi RWE-ov kojim će plaćati potrošnju električne energije.

Na konferenciji su sudjelovali članovi Uprave RWE Hrvatska d.o.o. Karl Kraus, Miroslav Kulla i Ralf Blomberg te predsjednik Uprave tvrtke Energija 2 sustavi d.o.o. Zoran Miliša

'RWE ovim potvrđuje uspješnu dugoročnu suradnju s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve se već nude 16 milijuna naših kupaca u drugim europskim zemljama. Akvizicija Energije 2 savršeno se uklapa u našu strategiju da na novim tržištima ostvarujemo organski rast, uz ograničena ulaganja', izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska.

'Maksimalno ćemo se truditi da potrošačima u Hrvatskoj ponudimo energiju po nižoj cijeni, uz sigurnost koju donosi pozicija međunarodne kompanije te uslugu koja vodi brigu o svojim kupcima', rekao je Miroslav Kulla, glavni operativni direktor RWE Hrvatska.

'RWE je poznata i renomirana kompanija u energetskom sektoru. Vrlo rano smo shvatili kako se trebamo povezati s tako snažnim strateškim partnerom, koji je zahvaljujući vlastitim proizvodnim kapacitetima i prodajnim kanalima u stanju osigurati stabilnu i sigurnu isporuku, što će nam pomoći u osvajanju značajnog tržišnog udjela', ocijenio je Zoran Miliša, direktor Energije 2.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene