Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ppstanak 1. hrvatskog trgovačkog lanca

Stečaj Peveca ‘težak’ 1,9 milijardi kuna završen u kratkom roku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završen je stečaj dvaju Peveca d.o.o. Zagreb i Bjelovar, iz kojih će za najviše 60 dana niknuti nova tvrtka Pevec d.d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru.

U stečaju ‘teškom’ 1,9 milijardi kuna u kojemu je svoja potraživanja prijavilo 650 tvrtki, tisuću radnika te osam banaka, u početku je bilo teško vidjeti imalo optimističan kraj.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

No, samo godinu i pol kasnije, od prijedloga stečajnog upravitelja da se izrade stečajni planovi, koje su krajem 2011. prihvatili vjerovnici, danas je odlukom stečajne upraviteljice Trgovačkog suda u Bjelovaru doneseno i rješenje o potvrdi stečajnog plana kojim Pevec ide dalje.

>> Nova tvrtka Pevecovih - Pevec d.d. Zagreb

Dioničko društvo imat će 750 dioničara i 900 zaposlenih. Isplata na račune vjerovnika prvog višeg isplatnog reda 1373 njih za Pevec Zagreb i 688 za Pevec Bjelovar (otpremnine i plaće koje im nisu isplaćene) bit će u četiri rate do kraja godine, od kojih će prva u iznosu oko 9 milijuna kuna biti isplaćena najkasnije u roku 15 dana. Uspješnost stečaja s preustrojem je tim veća što je realiziran u vrlo kratkom roku, uz zalaganje stečajnih upravitelja, a dobra suradnja s vjerovnicima rezultat je opstanka prvog hrvatskog trgovačkog lanca koji danas uspješno posluje.

Prema konsolidiranom izvješću za 2011. oba su Peveca, koja će uskoro biti jedna tvrtka, ostvarila 10,5 milijuna kuna dobiti te 613 milijuna kuna ukupnih prihoda. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene