Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova era trgovačkog lanca

Nova tvrtka Pevecovih - Pevec d.d. Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Formira se novi d.d. sa 713 dioničara, među kojima će biti i država s najvećim udjelom od 21 posto vlasništva – kazao je Darko Šket, stečajni upravitelj tvrtke Pevec

'Stečajni plan prihvaćen je velikom većinom vjerovnika i on omogućava formiranje novog dioničkog društva s ukupno 713 dioničara, među kojima će biti i država s najvećim pojedinačnim udjelom od 21 posto vlasništva', kazao je Darko Šket, stečajni upravitelj tvrtke Pevec Bjelovar, komentirajući danas konačan ishod četverodnevne skupštine vjerovnika Pevecovih tvrtki u stečaju.

Prema procjeni do kraja siječnja ili najkasnije polovicom veljače 2012. registrirat će se novo dioničko društvo pod nazivom Pevec d. d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru, čime bi zapravo započela nova era trgovačkog lanca Pevec.

'S velikim olakšanjem možemo reći da se ostvarila želja onih vjerovnika koji su prije dvije godine pokrenuli stečajni postupak vjerujući da je to najbolji način da se sačuva tvrtka Pevec i da to ne bude njezin kraj, nego novi zdrav početak', kazao je Mićo Ljubenko, pravni zastupnik skupine vjerovnika pokretača stečaja.

Zadovoljstvo nije krio ni Nenad Jagodić, direktor tvrtke Inem-elektronik, jednog od većih dobavljača bivšeg Peveca, kazavši da bi ovaj stečaj mogao biti primjer drugima. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene