Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčene osobe s invaliditetom

VIDEO: Zlouporaba invalidskih naljepnica uzela previše maha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavoniji se policija hvata u koštac s nesavjesnim vozačima koji vozila parkiraju na mjesta označena za osobe s invaliditetom. A zloporaba invalidskih naljepnica toliko je uzela maha da se morao mijenjati i zakon.

Žute linije i istaknuti znakovi nekima nisu dovoljno vidljivi, a baš su, 'zgodno' blizu bankomata. Mirko Iličić je 100 postotni invalid. Parkirališno mjesto često mu zauzimaju nesavjesni vozači. 'Parkiraju se jer žure u trgovinu ili jer skoknu po cigarete u trafiku', rekao je Iličić.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću"

Prekršaj se plaća 700 kuna. Ni naljepnice više ne vrijede jer su ih mnogi zloupotrebljavali. Vozače 'spašava' samo istaknuta 'oznaka pristupačnosti'. 'Oznaka pristupačnosti glasi na ime, ima serijski broj i mora biti istaknuta na prednje staklo', pojasnila je Marina Bukal iz PU vukovarsko-srijemske.

>> Izbjegnuta tragedija: Stablo umalo palo na invalida

Josip Vidosavljević Švabo ju je kao  vozač imao. 'Stanu mi na mjesto, pa sam neki dan udario jednog sa štakama', rekao je. Kada nema oznake, nema ni milosti, a ne pomaže ni 'kuknjava'. Savjest se vozačima obično probudi tek s novčanim kaznama. Osobe s invaliditetom pitaju: 'Ako ste mi uzeli parkirno mjesto, hoćete li uzeti i moju invalidnost?'
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene