Priča "Provjerenog" o ilegalnom odlagalištu u Zagrebu rezultirala je hitnom sanacijom, no stižu i nove dojave, ovog puta iz Gline.

Galerija Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 8 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 7 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 6 +4 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 5

Nakon priče o ilegalnom odlagalištu otpada na zagrebačkoj Savici, zbog koje je na teren izašao i gradonačelnik Zagreba, u redakciju Provjerenog stigla je nova dojava – stanovnici Gline tvrde da tamošnji komunalci otpadnu vodu s odlagališta smeća ispumpavaju direktno u rijeku Maju.

Vezani članci Provjereno o slučaju u Splitu - 2 U stan im se uselio nepoznat čovjek: Ne plaća režije, policija intervenirala devet puta. Obije bravu i tako ukrug Pas kojeg je zlostavljao Ivor Ivanišević - 3 Srušena presuda u slučaju od kojeg se okreće želudac: Zaposlenik Europskog parlamenta ponovo će na sud zbog silovanja svoga psa

"Traktor je došao s pumpom. Razvukli su cijevi i počeli s ispumpavanjem u rijeku Maju. Ta rijeka je bila puna riba, žaba, rakova...a zna se da rakovi vole samo čistu vodu. Tamo sad nažalost nema ni komarca preko ljeta, a kamoli što drugo", javio je jedan od stanovnika Gline.

Područje uz Maju i Burićicu, koje se nalaze neposredno uz odlagalište "Gmajna", značajno je baš za tri zaštićene vrste - otočnog raka, uskoušćanog zvrčića te običnu lisanku. Osim toga, Maja se spaja s rijekom Glinom i ulijeva u Kupu koja prolazi kroz Petrinju i iz koje piju stanovnici Siska. Iako iz sisačkog vodovoda tvrde da nema razloga za zabrinutostodređeni županijski vijećnici tražit će sankcije.

"Mi ćemo svakako to pitanje potaknuti na županijskoj skupštini. Kad to rade institucije koje imaju povjerenje, kojima smo dali povjerenje da zastupaju naše interese, da se brinu o našoj sigurnosti, onda je to strašno", rekao je za "Provjereno" Milan Brigljević.

Cijelu priču, uključujući i reakciju Ministarstva zaštite okoliša, donosi "Provjereno" večeras u 22:30 na Novoj TV.

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju