Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledajte večeras u 22:30

Nakon priče o ilegalnom odlagalištu na Savici u redakciju Provjerenog stigla nova dojava: "Ovdje sad nema ni komarca, a kamoli što drugo..."

Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 5
Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 8 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 7 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 6 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 5 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Nakon priče o Savici redakciji Provjerenog stigla nova dojava (Foto: dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/8 >>
Priča "Provjerenog" o ilegalnom odlagalištu u Zagrebu rezultirala je hitnom sanacijom, no stižu i nove dojave, ovog puta iz Gline.

Nakon priče o ilegalnom odlagalištu otpada na zagrebačkoj Savici, zbog koje je na teren izašao i gradonačelnik Zagreba, u redakciju Provjerenog stigla je nova dojava – stanovnici Gline tvrde da tamošnji komunalci otpadnu vodu s odlagališta smeća ispumpavaju direktno u rijeku Maju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

"Traktor je došao s pumpom. Razvukli su cijevi i počeli s ispumpavanjem u rijeku Maju. Ta rijeka je bila puna riba, žaba, rakova...a zna se da rakovi vole samo čistu vodu. Tamo sad nažalost nema ni komarca preko ljeta, a kamoli što drugo", javio je jedan od stanovnika Gline.

Područje uz Maju i Burićicu, koje se nalaze neposredno uz odlagalište "Gmajna", značajno je baš za tri zaštićene vrste - otočnog raka, uskoušćanog zvrčića te običnu lisanku. Osim toga, Maja se spaja s rijekom Glinom i ulijeva u Kupu koja prolazi kroz Petrinju i iz koje piju stanovnici Siska. Iako iz sisačkog vodovoda tvrde da nema razloga za zabrinutostodređeni županijski vijećnici tražit će sankcije.

"Mi ćemo svakako to pitanje potaknuti na županijskoj skupštini. Kad to rade institucije koje imaju povjerenje, kojima smo dali povjerenje da zastupaju naše interese, da se brinu o našoj sigurnosti, onda je to strašno", rekao je za "Provjereno" Milan Brigljević.

Cijelu priču, uključujući i reakciju Ministarstva zaštite okoliša, donosi "Provjereno" večeras u 22:30 na Novoj TV.

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene