I dok Kinezi jednu bolnicu završe za desetak dana, Pelješki most za tri godine, Hrvati 10 kilometara jedne ceste popravljaju više od dvije godine. Evo o kojoj je cesti riječ.

Galerija U iščekivanju dovršetka rekonstrukcije - 2 U iščekivanju dovršetka rekonstrukcije - 1 Milan Jutriša +0 Zvonko Jutriša

Cesta u Druškovcu Humskom kojom svaki dan prođe nekoliko desetaka kamiona, kombija, automobila, ali i pješaka puna je rupa i nema nogostup. Zato đaci od kuće do škole idu uz rub ceste. Mještani su ogorčeni jer im je poboljšanje stanja davno obećano.

Vezani članci Andrej Plenković Nagađanja o drugoj rekonstrukciji vlade Andreja Plenkovića se šire, Banski Dvori bez komentara Andrej Plenković Plenkovićeva kadrovska križaljka: Rekonstrukcija Vlade do 1. svibnja

Prije gotovo dvije godine počela je rekonstrukcija državne ceste D206. Obnova kolnika, nove konstrukcije, pješačka staza, a onda je sve stalo.

"Rekonstrukcija je stala 2018. godine u rujnu, poslije toga se na tom dijelu ceste pojačava promet, a najgore je što nema pješačke staze, izuzetno je loša cesta“, kaže Vjekoslav Vuk iz Druškovca Humskog.

Od predviđenih deset kilometara rekonstruirano je tek šest. Preostala tri kilometra ceste rekonstrukciju još čekaju. Dotad će pješaci umjesto uređenim nogostupom i dalje hodati cestom.

Načelnik kaže da je Općina učinila sve. "Nisu bili sporni ni novac ni odluka, javna nabava je provedena, sve je provedeno legalno. Jedino je sada nelegalno to što ne možemo dobiti građevinsku dozvolu zbog tužbe", kaže Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli.

Naime, na izdavanje lokacijske dozvole uložena je žalba. Ministarstvo graditeljstva prošle ju je godine odbilo, a sve je usporilo projekt. Iz Hrvatskih cesta odgovaraju da je nastavak sanacije u planu.

"Ako žalba koja je uložena bude odbijena na Upravnom sudu, postupak se nastavlja te će se po završetku izvlaštenja i ishođenju građevinske dozvole pristupiti provedbi postupka javne nabave za izvođenje radova", kažu u Hrvatskim cestama.

Preostali dio posla stajao bi oko 15 milijuna kuna, bez PDV-a. Trebao bi biti dovršen u roku od devet mjeseci od početka radova. Kad će to biti, zasad ovisi o pravosuđu.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju