Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije su osobe u dobi od 43 i 52 godine nakon jučerašnjega pokušaja deložacije stanara zgrade "Domina" u Dugom Ratu sprovedene istražnom sucu Županijskog suda u Splitu s kaznenom prijavom za sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti, potvrdio je načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.


Nakon saslušanja pušteni su, a protiv njih će biti podnesena
prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Vezani članci Petrinja - 2 Nakon potresa prijavili prebivalište u razrušenim gradovima: ''Mislim da netko ili zlorabi donacije ili želi iskoristiti financiranje'' Slika nije dostupna Kamen u glavu prekršajna, joint u džepu kaznena prijava

Sprovedeni su jer su u pokušaju deložacije vrijeđali izvršitelje i
policijske službenike koji su osiguravali red, rekao je Ćurić, a to su nastavili i nakon donošenja odluke o odgodi deložacije, odbivši da se raziđu mirnim putem.

Dok su sprovođeni, opirali su se policijskim službenicima i zato je nad njima primijenjena prisila, u skladu sa zakonom, uporabom tjelesne snage, te su odneseni do službenoga policijskog vozila. Pritom nitko nije ozlijeđen, no jednoj je osobi koja boluje od dijabetesa pozlilo, pa joj je pružena liječnička pomoć i prevezena je u omišku Policijsku postaju.

Deložacija iz zgrade "Domina", propale tvornice "Dalmacije" u Dugom Ratu, u kojoj i 30-ak godina živi 14 uglavnom braniteljskih obitelji s dvadesetero djece u dobi od godine dana do osam godina, jučer nije provedena na intervenciju ministrice Jadranke Kosor, koja je kod splitskog suda uspjela dobiti odgodu deložacije za 29. lipnja.

Zgrada je, nakon odlaska tvornice u stečaj, prodana za 128 tisuća eura, a novi je vlasnik sudski pokrenuo iseljenje radnika, te je zakazana deložacija kad je presuda postala pravomoćna.

Stanari su ogorčeni, jer im nije dano pravo prvokupa stanova,
pogotovo zbog niske cijene za koju je zgrada prodana.