Srpska premijera Ana Brnabić sudjelovala je na summitu premijera zemalja istočne i srednje Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom u Dubrovniku. O mogućem službenom sastanku s premijerom Plenkovićem rekla je da nema problema pozvati premijera u Beograd.

Galerija


Brnabić je u petak na summitu u Dubrovniku kazala da se, uz sve neformalne razgovore premijerom Andrejem Plenkovićem, nada i službenom sastanku. '

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković o raspravi u Saboru: "Odbili smo sve navode oporbe protiv Kujundžića kao neutemeljene i neosnovane" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković: "U Saboru imamo ljude koji u predinternetsko doba ne bi vidjeli ni općinsko vijeće"

'Pa ja se svakako nadam da ćemo uskoro. Ja sam otvorena za razgovore. Nadam se da ćemo uskoro dogovoriti neki bilateralni susret. Ne znam što bih druga mogla reći. Srbija je stvarno životno zaintersirana da imamo jednu bolje povezanu, stabilniju, sigurniju regiju, da ne postoje političke trzavice koje ne odgovaraju nikome'', rekla je Brnabić.

Pitanje je samo hoće li prvi Plenković pozvati srpsku premijerku u Zagreb ili će se on najprije uputiti u službeni posjet Beogradu. ''Pa evo dobro pitanje. Ja nemam problem da ja napravim taj prvi korak tako da ću ga svakako pozvati'', kazala je Ana Brnabić.