Srpska premijera Ana Brnabić sudjelovala je na summitu premijera zemalja istočne i srednje Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom u Dubrovniku. O mogućem službenom sastanku s premijerom Plenkovićem rekla je da nema problema pozvati premijera u Beograd.

Galerija


Brnabić je u petak na summitu u Dubrovniku kazala da se, uz sve neformalne razgovore premijerom Andrejem Plenkovićem, nada i službenom sastanku. '

Vezani članci Savjetnik HDZ-a Vladimir Šeks gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV: ''Motaju se neke priče da bi se Predsjednici moglo prišiti nešto što bi je kompromitiralo'' Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Predsjednica: ''Najznačajnija mjera treba nam biti reforma našeg mentaliteta''

'Pa ja se svakako nadam da ćemo uskoro. Ja sam otvorena za razgovore. Nadam se da ćemo uskoro dogovoriti neki bilateralni susret. Ne znam što bih druga mogla reći. Srbija je stvarno životno zaintersirana da imamo jednu bolje povezanu, stabilniju, sigurniju regiju, da ne postoje političke trzavice koje ne odgovaraju nikome'', rekla je Brnabić.

Pitanje je samo hoće li prvi Plenković pozvati srpsku premijerku u Zagreb ili će se on najprije uputiti u službeni posjet Beogradu. ''Pa evo dobro pitanje. Ja nemam problem da ja napravim taj prvi korak tako da ću ga svakako pozvati'', kazala je Ana Brnabić.