Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor s HEP-om

Zbog srpskog tajkuna manje poskupljenje struje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za manje poskupljenje struje koje će Hrvatska elektroprivreda objaviti zaslužan je srbijanski energetski mogul Vuk Hamović i njegova tvrtka EFT te Vojin Lazarević, vlasnik tvrtke Rudnap.

Hrvatska elektroprivreda uskoro će Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji poslati umjereniji zahtjev za poskupljenje struje, piše Večernji list. Dodaje kako je uprava HEP-a odlučila da će od tvrtke EFT i Rudnap kupiti ukupno 270 MW struje za 2011. godinu. Objašnjavaju kako nisu mogli odbiti ponudu jer je cijena čak niža od naše proizvodne cijene.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

>> HEP: Milijuni su curili samo kroz žice, a ostalo...

Iz uprave HEP-a kažu kako će zbog ovako povoljne kupnje struje u Heri poslati Vladi novi korigirani zahtjev za poskupljenjem koji će biti znatno manji od prijašnjeg. Uprava HEP-a dugo se nećkala oko prihvaćanja Hamovićeve ponude zbog loše reputacije koju je HEP-u donijelo poslovanje s njime u vrijeme pritvorenog predsjednika uprave Ivana Mravka.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene