Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mravaku nije smetalo

HEP: Milijuni su curili samo kroz žice, a ostalo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijuni iz HEP-a nisu curili samo kroz žice. Skupocjeni stanovi prodavani su direktorima po niskim cijenama.

Uz struju, iz HEP-a su proteklih godinu dana izlazile i afere. Iako monopolisti u svojem poslu, milijuni su se trošili na sponzorstva, ali i skupocjene automobile unatoč naređenoj štednji. Uprava na čelu s Ivanom Mravkom ipak je bila nedodirljiva, govorilo se zbog HDZ-ovog slavonskog lobija. Kako se radilo u HEP-u u HDZ-u ni danas ne znaju.

Pročitajte i ovo Počelo rušenje vile Frane Barbarić - 1 Bivši šef HEP-a Rušenje bespravno izgrađene vile Frane Barbarića na Hvaru: Sutra nestaje glavni dio Slika nije dostupna Svjedočio na sudu Svjedočio Buljubašić: Zbog nesposobnosti je u HEP-u prebačen u arhivu

'Ne znam što bi trebao znati, ne znam u čemu je krimen. Ja u principu ne želim to komentirati nego želim upravo ono zbog čega sam se zalagao ovih 20 godina. Neka svatko radi svoj posao', rekao je Luka Bebić, predsjednik Sabora. A u HEP-u su radili i fiktivni zaposlenici. Rade Buljubašić, Sanaderov čovjek za iseljeništvo zbrinut je unutar javne tvrtke. Slijedilo je i pokretanje istrage protiv Mravka zbog preprodaje skupo kupljene struje za tri puta manje novca. Smijenjen je, a na njegovo mjesto dolazi Leo Begović.

>> Polančec: Ukoliko sam kriv ja, kriv je i vrh Vlade i HDZ-a

Milijuni iz HEP-a nisu curili samo kroz žice. Skupocjeni stanovi prodavani su direktorima po niskim cijenama. Bivšem dekanu ekonomije Tipuriću plaćani su vrtoglavi iznosi za izradu menadžerskih ugovora koji su na internetu besplatni. Ako se sve dokaže, za predsjednika Ivu Josipovića nema dvojbe tko treba namiriti štetu.

'Naš zakon poznaje i neposredne kazne i kaznu zatvora i novčanu kaznu, ali i oduzimanje imovinske koristi pa čak i ovo takozvano prošireno oduzimanje imovinske koristi. Prema tome, ja sam uvjeren da će presuda reflektirati stvarno i činjenično i pravno stanje', kaže Josipović. Surađivalo se u HEP-u i s HAC-om. Policija ispituje malverzacije s preprodajom trafo stanice kojom je HEP oštećen za 300 milijuna kuna. Za sve učinjeno pred zakonom još nitko nije odgovarao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene