Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke danas je od Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića zatražila da se Kaptol imenuje trgom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te da mu se ispred Katedrale postavi spomenik.


To bi bio najprimjereniji način da se oda dužno poštovanje čovjeku koji je najzaslužniji za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske i pod čijim je vodstvom Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu, smatra Udruga.

Vezani članci Misno slavlje ispred zagrebačke katedrale 09 Veliko okupljanje i niz poznatih lica: Je li misno slavlje ispred katedrale zaobišla korona? Kapitol, Washington Incident na Kapitolu: Republikanski predstavnik htio ući s napunjenim pištoljem u Zastupnički dom

- Vjerujemo da će taj naš prijedlog poduprijeti i Crkva odnosno zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, kojem smo također uputili zamolbu, navodi u današnjem priopćenju predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) Mladen Pavković.