Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ravnatelj KBC-a Split

Splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari dijagnosticiran zloćudni tumor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari dijagnosticiran je zloćudni tumor koji se proširio na mozak, objavio je ravnatelj KBC Split.

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split dr. Ivo Jurić izvijestio je u utorak o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Rekao je kako je splitskom gradonačelniku dijagnosticiran zloćudni tumor koji se proširio na mozak.

Pročitajte i ovo Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Težak dva kilograma Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave'' Jelena Hrgović i Nino Vela (Foto: Dnevnik.hr) IZVANREDNA PRESICA Grad Split preuzima dvojac zamjenika Krstulovića Opare: "Zajedno smo uz njega i učinit ćemo sve da grad normalno funkcionira"

"Radi se o zloćudnom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem tumora. On se osjeća dobro, stabilno je. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i o tome kako će reagirati na terapiju, ovisi o mnogim čimbenicima", rekao je ravnatelj splitskog KBC-a. Dodao je kako znaju o kojem se tipu radi, ali nije želio dodatno elaborirati.

Govoreći o terapiji, rekao je da se još ne može točno odrediti, ali da se uglavnom radi o kemoterapiji i zračenju. "Definitivna analiza tumora bit će gotova danas", objasnio je.

"To su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija", rekao je Jurić. Hoće li se Opara nastaviti liječiti u Splitu, ovisi o mogućnostima i odluci struke.

Podsjetimo, gradonačelnik Splita u subotu je, u večernjim satima, zbog glavobolje i vrtoglavice primljen u Klinički bolnički centar Split, zbog čega je zadržan na daljnjim pretragama. Kada se domogao mobitela, Opara se oglasio putem svojeg Facebook profila.

"Evo sam se dočepa mobitela. Hvala svima na dobrim željama. Dobro sam, ali mi kažu da moram mirovat i slušat pa evo mirujem i slušam", napisao je Opara u nedjelju.

Dok je splitski gradonačelnik na liječenju, mijenjaju ga njegovi zamjenici Nino Vela i Jelena Hrgović, koje je osobno odredio da ga mijenjaju dok se liječi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene