Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Sanaderu

Kosor: Ja sam potpisala odluku o kupnji zgrade u Planinskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor danas je svjedočila u slučaju 'Planinska'. Kazala je kako je ona potpisala ugovor o kupnji sporne zgrade.

Na ročištu u slučaju 'Planinska' u kojem se Ivi Sanaderu, kao prvooptuženom sudi zbog zloporabe položaja, na klupu za svjedoke danas je sjela Sanaderova nasljednica Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Slika nije dostupna Slučaj Planinska Sud Čobankoviću oduzeo 'šalabahter' iz kojeg je čitao tijekom svjedočenja

'Predsjednik Vlade ovlastio me da mogu potpisati određene odluke, a on je određivao koje su to odluke. Ja sam jedina bila ovlaštena za to. Nekad sam vodila i zatvorene sjednice. Sanader bi križićem označio akte koje će potpisati, a ostalo bih potpisala ja', rekla je Kosor danas pred sudskim Vijećem.

Kosor je rekla kako se sjeća rasprave o kupnji zgrade u Planinskoj i Ugovora sa Hypo leasingom o kreditiranju. 'Ta je tema bila na zatvorenom dijelu sjednice, a prije smo je raspravili na užem kabinetu. Sanader je to objasnio kao interes Vlade jer je Ministarstvo regionalnog razvoja bilo dislocirano i da ćemo time zbog visokih najamnina uštedjeti znatna sredstva.', rekla je Kosor.

'Na zatvorenom dijelu sjednice nismo raspravljali o tome. Ja sam samo podsjetila da smo sve raspravili na sjednici užeg kabineta Vlade. Rekla sam da je to objasnio predsjednik Sanader. Svi su bili za i nitko se nije javio za raspravu. S obzirom da ta točka nije bila označena križićem ja sam potpisala tu odluku', dodala je Kosor.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović pitao je bivšu premijerku je li istina da je poslala pismo Europskoj komisiji da se uskoro podizu optužnice pa i protiv Ive Sanadera. Sutkinja Jasna Smiljanić zabranila je odgovor na ovo pitanje.

Zatim je Prodanović upitao Kosor i je li U DORH slala svjedoke koji su teretili Sanadera. Sutkinja je zabranila i ovaj odgovor rekavši kako nema veze s predmetom postupka.

Jadranka Kosor trebala sjesti na klupu za svjedoke, ali je rasprava odgođena zbog Sanaderovog gastritisa

Kosor je trebala svjedočiti još sredinom studenog, no na zakazano ročište prvooptuženi Ivo Sanader došao je sa 10-minutnim zakašnjenjem rekavši kako je još dan ranije osjećao želučane tegobe te da cijelu noć nije spavao i da se zbog toga ne osjeća sposobnim za raspravu.

Njegova je odvjetnica tražila odgodu jer ne pristaju da se rasprava održi bez njega budući da se radi o važnoj svjedokinji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene