Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'Planinska'

Jadranka Kosor trebala sjesti na klupu za svjedoke, ali je rasprava odgođena zbog Sanaderovog gastritisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor, bivša premijerka i predsjednica HDZ-a danas je trebala sjesti na klupu za svjedoke u slučaju 'Planinska', ali je rasprava odgođena zbog zdravstvenih problema Ive Sanadera.

Bivša premijerka Jadranka Kosor trebala je svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u 'slučaju Planinska'.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega

Ivo Sanader na raspravu je kasnio 10 minuta rekavši kako je još jučer osjećao Želučane tegobe te da cijelu noć nije spavao i da se zbog toga ne osjeća sposobnim za raspravu. Njegova je odvjetnica tražila odgodu jer ne pristaju da se rasprava održi bez njega budući da se radi o važnoj svjedokinji.

Sanader je sudu priopćio kako boluje od kroničnog gastritisa koji mu je dijagnosticiran u srpnju, a s njim je došao i zatvorski liječnik kojeg je ispitala sutkinja. Na temelju toga rasprava se odgađa za 4. prosinca.

>> Katica Fiolić: 'Ako mu daš još jednu lipu RASTAT ću se od tebe!'

U 'slučaju Planinska' Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene