Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JAVILA SE U EMISIJU

Slučaj Dubravke Šuice i lokalne televizije - javila se u emisiju i oplela po novinaru: "Njezin potez je nečuven, za svaku osudu"

Dubravka Šuica - 2
Dubravka Šuica - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Eric Mamer Eric Mamer Foto: DNEVNIK.hr Dubravka Šuica - 2 Dubravka Šuica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Zovko Hrvoje Zovko Foto: DNEVNIK.hr Dubravka Šuica Dubravka Šuica Foto: DNEVNIK.hr +1 Paško Tomas Galerija 1/6 >>
U Dubrovniku pršte reakcije na potez Dubravke Šuice. Nakon što je bila nezadovoljna komentarom gledatelja na dubrovačkoj lokalnoj televiziji, javila se uživo u emisiju i prigovorila novinaru što nije stao u njezinu obranu.

Na potez Dubravke Šuice, reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo, ali i Europska komisija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rekorderi u Europi Za sve su krivi novinari: Pogledajte koliko je tužbi u Hrvatskoj protiv medija Hrvoje Zovko Po treći put Hrvoje Zovko ponovno izabran za predsjednika HND-a: "Hrvatska je rekorder u broju tužbi protiv novinara i medija"

U emisiji uživo na dubrovačkoj televiziji javio se građanin koji je komentirao imovinu političara, a dotakao se i Dubravke Šuice, govorio o imovini od 7 milijuna eura, jahti i troškovima za nju, a nakon toga Šuica se javila u eter.

"Dubravka Šuica je kraj telefona.  Evo, kuham večeru pa čujem da se moje prezime spominje u ovoj vašoj emisiji. Bilo je zanimljivo slušati gospodina, ali bilo je još zanimljivije čuti kako vi niste reagirali, dragi gospodine Pasko Tomaš, kad godpodin iznosi objede, neistine, dezinformacije. Podigao je s 5 na 7 milijuna eura. I zaista sam se iznenadila da vi niste reagirali", izjavila je Šuica u emisiji.

Novinar ju je pozvao da demantira gledatelja, no potpredsjednica Europske komije za demokraciju odgovorila je: "U ovoj državi postoje institucije koje to znaju. Jako je interesantno da se vi uopće bavite time!".

Emija Glas naroda sinoć nije emitirana, pa smo pitali urednika i novinara o čemu je riječ. Tvrdi kako emisija ide dalje.

"Od građana su bile poruke podrške, od političara možete očekivati čega je sve bilo. Dubravka Šuica se javila u emisiju, ja sam joj dao pravo da dematira gospodina i kaže ono što je istina, ona je to iz nekog svog razloga odbila", rekao je Pasko Tomaš, urednik emisije Glas naroda.

Iz Hrvatskog novinarskog društva osuđuju ovakav način komunikacije visoko pozicionirane dužnosnice.

"Nevjerojatno, potpredsjednica za demokraciju. Njezin potez je nečuven, za svaku osudu i to dovoljno govori o poremećaju koji vlada u hrvatskom društvu i njihovom krivom poimanju političara u odnosu na novinarstvo. Naš posao nije da služimo njihovom interesu nego interesu javnosti", poručuje Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

Dubravka Šuica nam je pak sms-om odgovorila kako ne može dati izjavu. Upit smo poslali smo Europskoj komisiji.

"Ono što mogu reći jest da potpredsjednica Šuica snažno izražava i potvrđuje punu potporu neovisnosti medija i slobodi izražavanja i informiranja. Također ističe da je Dubrovačka televizija pokrenuta dok je ona bila gradonačelnica Dubrovnika, da podupire njezin rad i da ni na koji način i nikad nije utjecala na to da se neki televizijski program ne emitira. Ona snažno odbacuje takve navode", kazao je Eric Mamer, glasnogovornik EK. 

I premijera smo pitali kako komentira ovakvu komunikaciju s medijima.

"Sve je kako je ona rekla u svom istupu", kazao je Plenković. 
Evo što građani misle o istupu Dubravke Šuice.

"Vidio sam, nenormalno kao i sve u ovoj državi", smatra Damir.

"Mislim da nije u redu, da je to neprofesionalno ponašanje", kaže 
"Argumenom na argument, to je jedini način da se sazna istina", poručuje Slobodan.

Za kraj spomenimo - porijeklo Šuičene imovine bilo je tema prije ispitivanja u Eruopskom parlamentu za poziciju u Komisiji - tada je odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta zaključio kako u svemu nema sukoba interesa. A s obzirom na to da Šuica poslijednih nekoliko godina nije dužnosnica u Hrvatskoj nije obvezna pokazati imovinsku karticu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene