Miroslav Škoro (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Miroslav Škoro (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na Facebooku je pozvao Dubravku Šuicu da objavi svoju imovinsku karticu te objasni podrijetlo svoje imovine za koju se procjenjuje da iznosi oko 5 milijuna eura.


Pridružio se tako GONG-u i SDP-u koji su to također zatražili od  hrvatske kandidatkinje za članicu Europske komisije.

Vezani članci Mario Radić U Domovinskom pokretu pokrenut stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović: "Tim činom se nikog ne izbacuje iz stranke" Vesna Vučemilović Vučemilović otkrila zašto je odjurila sa sjednice Predsjedništva: "Mutni likovi koji pokušavaju Škori preoteti stranku..."

"Gubitak povjerenja u državne institucije jedan je od najvećih problema s kojim se Hrvatska suočava od svoga osamostaljenja.Tome najviše pridonosi percepcija građana da su političari korumpirani i da su se obogatili obnašajući dužnosti na koje su izabrani. Upravo zato najavio sam da ću tijekom kampanje objaviti svoju imovinsku karticu, iako me zakon na to ne obvezuje, kao što sam u svakom trenutku spreman objasniti i kako sam stekao tu istu imovinu.

Isto očekujem od ostalih kandidata, ali i od aktualnih dužnosnika, pogotovo od onih na najvišim funkcijama.

A funkcija potpredsjednice Europske komisije jedna je od najviših. I zato, ne razumijem nervozu premijera Plenkovića kad pokušava sve druge okriviti za neku urotu i podrivanje njegove kandidatkinje. Želim vjerovati da je gospođa Šuica tih puno milijuna eura zaradila poštenim radom zajedno sa svojom obitelji. Javno je pozivam da hrvatskoj javnosti predstavi svoju imovinsku karticu i način na koji je stekla tu istu imovinu.

Za europske vrijednosti nije se dovoljno samo deklarativno zalagati, njih treba živjeti i biti primjer drugima", napisao je Škoro.

Podjsetimo, kako je Dubravka Šuica od profesorice u srednjoj školi došla do milijunske imovine, jedno je od pitanja koje zanima nevladinu organizaciju GONG. I zato su europarlamentarcima koji će saslušavati kandidatkinju za potpredsjednicu Europske komisije poslali pismo s nizom pitanja. Premijer Andrej Plenković optužio je oak GONG da vodi kampanju protiv Šuice.