Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio da će objaviti svoju

Škoro pozvao Šuicu da objavi imovinsku karticu: "Želim vjerovati da je te milijune eura zaradila poštenim radom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na Facebooku je pozvao Dubravku Šuicu da objavi svoju imovinsku karticu te objasni podrijetlo svoje imovine za koju se procjenjuje da iznosi oko 5 milijuna eura.

Pridružio se tako GONG-u i SDP-u koji su to također zatražili od  hrvatske kandidatkinje za članicu Europske komisije.

Pročitajte i ovo Srđ - 4 Projekt Golf resort Dubrovnik bi mogao ostati bez više od 300 tisuća eura: "Smatramo da nisu sagledane sve činjenice" Andrej Plenković Forum EPP-a Plenković svoju Vladu vidi samo u superlativima: "Kompanije nisu ostale na nogama slučajno"

"Gubitak povjerenja u državne institucije jedan je od najvećih problema s kojim se Hrvatska suočava od svoga osamostaljenja.Tome najviše pridonosi percepcija građana da su političari korumpirani i da su se obogatili obnašajući dužnosti na koje su izabrani. Upravo zato najavio sam da ću tijekom kampanje objaviti svoju imovinsku karticu, iako me zakon na to ne obvezuje, kao što sam u svakom trenutku spreman objasniti i kako sam stekao tu istu imovinu.

Isto očekujem od ostalih kandidata, ali i od aktualnih dužnosnika, pogotovo od onih na najvišim funkcijama.

A funkcija potpredsjednice Europske komisije jedna je od najviših. I zato, ne razumijem nervozu premijera Plenkovića kad pokušava sve druge okriviti za neku urotu i podrivanje njegove kandidatkinje. Želim vjerovati da je gospođa Šuica tih puno milijuna eura zaradila poštenim radom zajedno sa svojom obitelji. Javno je pozivam da hrvatskoj javnosti predstavi svoju imovinsku karticu i način na koji je stekla tu istu imovinu.

Za europske vrijednosti nije se dovoljno samo deklarativno zalagati, njih treba živjeti i biti primjer drugima", napisao je Škoro.

Podjsetimo, kako je Dubravka Šuica od profesorice u srednjoj školi došla do milijunske imovine, jedno je od pitanja koje zanima nevladinu organizaciju GONG. I zato su europarlamentarcima koji će saslušavati kandidatkinju za potpredsjednicu Europske komisije poslali pismo s nizom pitanja. Premijer Andrej Plenković optužio je oak GONG da vodi kampanju protiv Šuice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene