Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Legalno: Sandučići za ostaviti bebu na ulici, u crkvi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se u Hrvatskoj još uvijek događa da dijete osvane u kutiji na nečijem pragu, mnoge europske zemlje pronašle su pomalo nevjerojatno rješenje.

Ekipa Provjerenog otišla je u Austriju, gdje žene mogu anonimno ostaviti svoje dijete anonimno u sandučić na ulici, okrenuti se i otići. Takav sustav sandučića postoji 10 godina, prvi je otvoren u Hamburgu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

U Njemačkoj ih sada ima na 80 lokacija, u Austriji na 14, i to u bolnicama, privatnim klinikama pa čak i unutar crkvi. Za razliku od Hrvatske, u Austriji žene mogu i legalno anonimno rađati. Trudnica može doći u bolnicu i roditi u čistim i sigurnim uvjetima za sebe i dijete. Pritom će dati će lažno ime i sva njezina dokumentacija će biti vođena pod tim lažnim imenom. Ona će ostati anonimna, a dijete će ići na posvajanje.

Priču o ostavljenim bebama pogledajte u magazinu Provjereno, večeras 22.10 na Novoj TV.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene