Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemam se za što kajati'

Šljivančanin: Išao bih u Vukovar, čestito i časno sam radio svoj posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin gostovao je u emisiji Radio-televizije Srbije.

Veselin Šljivančanin za RTS je rekao da se ne kaje za ono što je učinio i da svoju presudu ne smatra pravednom. Kaže da je s hrvatskim generalima u Haagu dobro surađivao, da su mu čestitali kad je odlazio iz zatvora. 'Imali smo istoga protivnika u tom sudu i sudilaštvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda generalima Žalbeno vijeće oslobodilo Gotovinu i Markača svake odgovornosti Slika nije dostupna Reakcije na presudu Nevjerojatni naslovi srbijanskih medija!

Korektno smo surađivali. Kad sam dočekao slobodu, poslije velikih nepravdi, obojica su me generala ispratili i čestitali mi na tome da sam slobodan čovjek i rekli su mi da vjeruju da sam ja bio čestit i dobar čovjek', kazao je Šljivančanin.

>> Šljivančanin čestitao generalima: 'Hrvati su nam održali lekciju iz dostojanstva'

U Vukovar bi, kaže, ponovno otišao bez obzira što se nalazi na Interpolovoj 'crvenoj potjernici', koja je izdana na zahtjev Hrvatske. 'Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj kažu da su vojnici pod mojim zapovjedništvom ubili 10 tisuća hrvatskih vojnika', kazao je Šljivančanin.

Za zločin se ne kaje, jer smatra da je kao vojnik legalne vojske u svojoj zemlji išao u Vukovar deblokirati svoju napadnutu vojarnu te da pronađe i oslobodi zarobljene vojnike te da ništa pogrešno nije učinjeno. 'Moji vojnici i ja smo, to odgovorno tvrdim, radili čestito i časno svoj posao, uradili smo ga do kraja i zašto bih se ja sada kajao', riječi su Veselina Šljivančanina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene