Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET GRAĐANI PLAĆAJU

Bačve s opasnim otpadom i dalje leže na cesti: Hoće li za njihovo uklanjanje Općina morati u rebalans proračuna?

Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Bačve s opasnim otpadom, kalcijevim karbidom, i dalje stoje odbačene u prirodi na Grobniku i nedaleko od Kraljevice. Traži se najpovoljniji ponuđač za njihovo uklanjanje, a iznosi se kreću u stotinama tisuća kuna. Račun će na kraju platiti građani.

Stotinjak porazbacanih i razbijenih bačvi punih kalcijeva karbida, popularnog karabita, još stoji u bivšoj šljunčari na području općine Čavle. Počinitelj ovog ekološkog incidenta pronađen je zahvaljujući videonadzoru.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Uklanjanje bačvi s karabitom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 150 bačvi otpada Počelo uklanjanje bačvi s opasnim otpadom kod Kraljevice, u četvrtak kreće sanacija na Grobniku

Cesta u blizini Kraljevice pak nije pod videonadzorom pa policija još traga za osobom koja je pedesetak bačvi s istim opasnim otpadom ostavila nasred ceste.

Oglasili su se i iz PU primorsko-goranske: "Izvješćujemo Vas da je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska i procesuiranja zasad nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom."

"Očekujemo da će u konačnici, po istražnim radnjama koje policija obavlja, koliko imam saznanja, troškove ovog ekocida snositi počinitelj. To je ono najmanje što možemo očekivati", rekao je Dalibor Čandrlić, gradonačelnik Kraljevice. A riječ je o vrlo velikim iznosima.

Dejan Ljubobratović, zamjenik načelnice Općine Čavle, kazao je: "Reći ću samo to da smo mogli tri lijepa dječja igrališta potpuno napraviti i urediti. Da ne govorim da smo mogli pola kluba za starije osobe s tim novcem napraviti. Jako boli kada se pokušava proračun maksimalno dati mještanima i onda zbog nečijeg profita ili nepromišljenosti moramo izdvajati ogroman novac."

Kada dođu djelatnici ovlaštene tvrtke, prvo će morati osigurati mjesto gdje se nalaze bačve. Za to će se osigurati prikladna ambalaža kako se sadržaj ne bi rasuo.

Preporuka je stručnjaka građanima da ovaj prah ne diraju golim rukama i ako mogu, da zaobilaze područje gdje se nalazi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene