Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mirenja oko kolektivnih ugovora

Sindikati: Jovanović bi trebao biti čovjek od riječi i dati ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šanse za mirenje sindikata i Vlade oko dogovora o Kolektivnim ugovorima, sve su manje. Ministar obrazovanja Željko Jovanović ima sve manje optimizma u tom pogledu.

Jovanović sve manje vjeruje u pozitivan ishod priče oko izmjene kolektivnog ugovora i mirenja sa sindikatima. Ministar smatra kako su zbog stava sindikata, pravi gubitnici učitelji te kako je Vlada dovedena u neugodan položaj.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Slika nije dostupna 'Ova godina je takva' Milanović učiteljima: Ispričavam se što će vam plaće biti manje!

>> Usprkos raskidanju kolektivnog ugovora, dijelu javnih službenika plaće će rasti

Jovanović je poručio kako bi prihvaćanjem prijedloga Vlade, da je više razumijevanja i dobre volje kod sindikata obrazovanja, profitiralo školstvo.

S druge strane, Jovanović i otkazivanje kolektivnog ugovora ne smatra krajnje lošom stvari, jer, kako ističe, tad bi se sustav plaća u školama postavio na zdrave temelje.

Predstavnik Sindikata hrvatskih učitelja, Zvonimir Laktašić, poručio je ministru i Vladi kako su sindikati uvijek spremni pregovarati, no ako Vlada ne ponudi ništa novog, niti oni neće promijeniti svoje stavove.

Ministru Jovanoviću je poručio kako bi trebao pokazati da je čovjek od riječi te dati ostavku, zbog prijašnjih izjava kako će to učiniti ako će jednih učitelja u školstvu rasti, a drugih pasti.

Sastanak je završen nakon dva sata trajanja, a detalji cjelokupnih dogovora zasad su tajni.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za unutarnje, vanjske i europske poslove, Neven Mimica, rekao je kako proces mirenja može trajati i do dva mjeseca, ali se nada da bi se već u ponedjeljak mogli znati detalji i da bi se uvjeti mogli zadovoljiti. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, također je izrazio svoje nade u skoro rješavanje ovog procesa.

Dogovoreno je da se postupak mirenja nastavlja, a sljedeći sastanak održat će se u ponedjeljak, 27. kolovoza ove godine, u 14.00 sati, u zgradi Vlade Republike Hrvatske.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene