Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaju kod zahtjeva

Sindikat pravosudnih djelatnika nezadovoljan odgovorom Vlade, nastavljaju sa štrajkom: "Ustrajniji smo"

Aktualno Galerija Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 3 Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 2 Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 4 Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 1 Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nastavak štrajka na sudovima, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Nastavlja se štrajk službenika i namještenika po sudovima i državnim odvjetništvima u cijeloj Hrvatskoj. Vlada im je u okviru cjelovitijeg rješenja ponudila od 60 do 100 eura povišice već na plaći za lipanj. Ali Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika to ne smatra odgovorom na njihove zahtjeve. Traže 400 eura više, čime bi dosegnuli plaću od oko tisuću eura.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je da će službenici i namještenici po sudovima i državnim odvjetništvima koji štrajkaju u cijeloj Hrvatskoj, više dobiti putem Zakona o plaćama, koji pak tek ovog tjedna treba biti u javnom savjetovanju, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

"Mi smo prezentirali da kroz Zakon o plaćama i uredbe početni koeficijent će biti 0,9 što bi bilo povećanje za 50 posto za te namještenike koji imaju tako mali koeficijent. Znači da bi se svi drugi pomaknuli, ali za Zakon o plaćama treba vrijeme", rekao je Malenica.

Pročitajte i ovo Darko Lesar, povjerenik - 1 službenici i namještenici na sudovima Štrajk se nastavlja: "Ne pristajemo na 100 eura, to je podcjenjivački"

"Mi ostajemo kod naših zahtjeva, mi smo i dalje na dnu, nama sto eura nije dovoljno da bismo odustali. Danas smo još ustrajniji, svi smo u štrajku i stati nećemo", poručila je sindikalna povjerenica s Općinskog suda u Zagrebu Marija Paun

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene