Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na tvrdnju ministra Miranda Mrsića da bi ispunjenje sindikalnih zahtjeva rezultiralo trenutnim otkazom za 17.000 zaposlenika u drđžavnoj upravi reagirao je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.


Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) u svojoj rekaciji na jučerašnji sastanak predstavnika Vlade i sindikata javnih i državnih službi ocijenio je večeras kako je ministar Mirando Mrsić tvrdnjom da bi ispunjenje sindikalnih zahtjeva za posljedicu imalo otpuštanje 17.000 radnika u javnim i državnim službama i, kako kažu, 'matematičkom gimnastikom kojom je takve monstruozne tvrdnje potkrijepio, pljunuo u lice svim dobronamjernim ljudima'.

>> Mrsić: Radna obveza je jedna od mogućnosti, ali to je krajnja opcija

SDLSN ističe kako izgleda da jedino ministar Mrsić nije čuo sindikalni prijedlog koji bi se mogao sumirati u dva osnovna zahtjeva - prestanite s ukidanjem prava i smanjenjem plaća i vratite jednostrano ukinuto i ugovoreno u dobroj (i naivnoj) vjeri kad se za to steknu uvjeti.

Sindikat poziva Mrsićeve stranačke kolege da se ograde od, kako navode, njegovih laži i objeda. Ovim istupom, za koji, kažu, nema povoda i temelja ni u čemu što se događalo i što je rečeno na sastanku, ministar Mrsić diskvalificirao se pred sindikatima i u javnosti kao osoba i državni dužnosnik Vlade Republike Hrvatske, stoji u priopćenju sindikata koji se pita kako nastaviti dijalog s čovjekom koji na konstruktivne, društveno odgovorne i za Vladinu stranu prihvatljive prijedloge, reagira krivotvorenjem i optužbama na račun predstavnika sindikata.

Sindikat na kraju pita je li Mrsićev istup izgred neodgovornoga pojedinca ili politika Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju