Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Federico Salpietro, sin talijanskih supružnika koji su 2015. poginuli u naletu Horvatinčićeva glisera, demantira tvrdnje kako im je poznati poduzetnik nudio odštetu.


Uoči sutrašnjeg izricanja presude Salpietro za Novu TV tvrdi kako Horvatinčić njegovoj obitelji nikada nije ponudio financijsku odštetu.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Napokon presuda Horvatinčiću za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje Talijana? Odluka je donesena, čeka se objava Slika nije dostupna Djeca poginulih nautičara uoči presude Horvatinčiću: "Nadamo se da ćemo od sutra krenuti u svjetliju budućnost"

„Gospodin Horvatinčić kazao je kako je bio spreman meni i mojoj sestri isplatiti odštetu. Ovim putem želim naglasiti da nam nikada nije ponudio konkretan iznos novca. On ima broj mog računa, a moji su mu odvjetnici rekli da ponudi određeni iznos, što on nikada nije učinio“, kaže Salpietro.

"Horvatinčić laže"

Sin poginulih Talijana tvdi kako je Horvatinčić lagao na sudu.

„Kako čovjek koji uporno laže može biti iskren kad govori o „sinkopi“ koja je po svojoj definiciji nedokaziva. Da je Horvatinčić nevjerodostojan, svjedoče činjenice da je odmah nakon nesreće nacrtao njezinu skicu, da je izjavio kako su svi brodski sustavi bili pokvareni te da je moje roditelje pokušao upozoriti mahanjem“, kaže Federico.

Ističe kako je Horvatinčić na sudu kazao kako njega i njegovu sestru nikada nije tražio novac, a da postoji dokument koji dokazuje da je tražio 214.397,30 eura odštete za svoje plovilo.

Smiješno opravdanje

„Sve ovo svakoga bi trebalo uvjeriti da je riječ o čovjeku koji je ubio naše roditelje i uništio nam živote, a to ne želi priznati te se pokušava spasiti lažima“, kazao je.

Nada se kako će pravda biti zadovoljena te da će „smiješno opravdanje sinkopom“ tako biti i okarakterizirano.

„Gospodin Horvatinčić mora biti čovjek i preuzeti odgovornost“, kaže.

"I Talijani su uzrokovali nesreće"

Podsjetimo, Horvatinčić je u srijedu nakon suđenja kazao kako je u više navrata pokušavao ublažiti nesreću dogovorom s oštećenim.

Ponovio je kako smatra da nije kriv.

"Svima se može dogoditi prometna nesreća, no ja sam ovdje izubijan već sedam godina kao monstrum. Događaju se nesreće, i sami Talijani na motornim jahtama na moru čine velike nesreće, pregaze jedrilicu pa nikome ništa – budu kažnjeni s 20.000 kuna. Pošto se ovdje radi o Tomi Horvatinčiću, od mene je napravljen monstrum", kazao je Horvatinčić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju