Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sin i otac Maškarin dali iskaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci danas su pred istražnom sutkinjom Ksenijom Zorc dali iskaz otac i sin, Ivica i Miroslav Maškarin, kojem je zbog posljedica operativnog zahvata u riječkom KBC-u amputirana noga.

Iskaz su dali u sklopu istrage nad dvojicom kirurga koji su osumnjičeni da nisu postupili u skladu s pravilima liječničke struke pri odabiru metoda i liječenja operativnim zahvatom od upale crvuljka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija i odvjetništvo istražuju 'slučaj Maškarin' Slika nije dostupna Slučaj Maškarin istražit će liječnička komora

Osim toga, riječki kirurzi Brano Popović i Janoš Horvat su osumnjičeni da su operativni zahvat obavili bez izričita i valjana Maškarinova pismenog pristanka.

Miroslav i Ivica Maškarin danas su iznijeli svoje viđenje događaja u kojima je Miroslav izgubio nogu te mu je teško narušeno zdravlje.

Prema riječima Maškarinove odvjetnice, Ingrid Barić, Miroslav Maškarin je govorio o onome čega se sjeća, a toga je malo jer je nakon operacije dugo bio u stanju bez svijesti.

Podsjećamo, Miroslavu Maškarinu (20) probijena je 10. srpnja 2006. pri operaciji vađenja slijepog crijeva laparoskopskom metodom trbušna aorta. 

Posljedica je bilo obilno krvarenje i odumiranje tkiva zbog čega je jedna noga morala biti amputirana, a druga je jedva spašena.

Potkraj ljeta 2006., povjerenstva za unutarnji nadzor riječkog KBC-a i Hrvatske liječničke komore utvrdila su da u Maškarinovu liječenju nije počinjena grješka, nego da je bila riječ o komplikaciji takve vrste operativnog zahvata.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je potkraj studenoga zatražilo pokretanje istrage nad dvojicom kirurga.
Istražni se postupak nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene