Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se na Facebooku

Šibensko-kninskog dožupana snimili na večeri, on se brani: "Fotografija nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja"

Dožupan Nikola Blažević s društvom
Dožupan Nikola Blažević s društvom Foto: DNEVNIK.hr
Zamjenik župana Šibensko-kninske županije i načelnik županijskog stožera civilne zaštite Nikola Blažević snimljen je za stolom s nekoliko osoba, a izvor za DNEVNIK.hr tvrdi kako je fotografija nastala prošlog utorka u kninskom hotelu. Blažević se o svemu očitovao na društvenoj mreži.

U restoranu hotela je, kaže naš izvor, društvo jelo i pilo unatoč epidemiološkim mjerama prema kojima hotelski restorani mogu usluživati samo goste koji kod njih odsjedaju. Također tvrdi i kako je druženje organizirano kao radni sastanak za kolege iz HDZ-a čiji je Blažević član.

Pročitajte i ovo Knin nosio i znakovlje Glazbenik uhićen u Kninu: Zbog četničkih pjesama policija privela 63-godišnjaka Ilustracija 28. godišnjica Kako je provedena akcija Oluja, najveća vojna akcija u Domovinskom ratu

"Upravo je spomenuti dožupan, kao načelnik županijskog stožera, zadužen, i između ostalog i dobro plaćen, za osiguravanje da se svi ugostiteljski objekti strogo pridržavaju odredbi iz odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite", napominje izvor.

Nazvali smo dožupana Blaževića i zamolili za komentar, no uputio nas je na svoj profil na Facebooku. 

Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti. 

"Dana 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak) više medijskih kuća objavilo je tekst kojim se javno insinuira da sam, zajedno sa svojim prijateljima, kršio epidemiološke mjere i organizirao večeru za kolege iz Hrvatske demokratske zajednice. Objavljena informacija nije ni istinita ni vjerodostojna, jednako kao što nisu vjerodostojne konotacije kojima se privatno druženje nekolicine povezanih osoba dovodi u vezu s kršenjem epidemioloških mjera. Fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj 7 (sedam) osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite.

Nadalje, ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima kakvo je bilo i ono koje je objavljeno na prijepornoj fotografiji. Na predmetnom okupljanju nisam bio nazočan službeno, nego privatno, nisam ga organizirao ja, nego moj bliski rođak proslavljajući važan obiteljski događaj koji nema nikakve veze s Hrvatskom demokratskom zajednicom čiji sam član.

Na istom se nalaze osobe koje poznajem 20 i više godina te nije prekršena nijedna epidemiološka mjera na štetu drugih fizičkih ili pravnih osoba.

Zaključno, fotografija jest autentična u odnosu na osobe koje se na njoj nalaze, no sve ostalo što se negativno konotira spram predmetne fotografije nije ni istinito ni vjerodostojno. Živimo u vremenu u kojem dodatni dodir prsta (namjeran ili nenamjeran?!) može prouzročiti medijsku zainteresiranost, zlurade konstrukcije te osudu bez suđenja i prava na obranu. Kaj god, što bilo da bilo, neću dopustiti nikome, pa ni zainteresiranoj javnosti da ulazi u moj dom i u moj život. U ovom konkretnom slučaju čuo sam se s ljudima iz svog okruženja. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili o trošku onoga koji nas je pozvao da se nađemo u reduciranim uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji. Privatnim angažmanom nisam ugrozio nikoga, a javnim… i dalje nastavljam biti odgovoran!"

Prema odluci Nacionalnog stožera, dopušteno je okupljanje članova najviše dvaju kućanstava. 

Na večeri uhvaćen gradonačelnik Opatije 

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić uhvaćen je u subotu 16. siječnja na večeri u hotelu Bevanda u društvu francuskog veleposlanika Gaëla Françoisa Veyssiera i njegove supruge.

Društvo je na taj način prekršilo nužne epidemiološke mjere o ograničavanju okupljanja, ali i odluku kojom je 18. prosinca zabranjen rad kafićima i restoranima osim hotela i kampova koji smiju usluživati svoje goste. Gradonačelnik, koji je također bio sa suprugom, nije bio gost hotela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene