Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Shvatio pitanje u 'ironičnom kontekstu' pa odgovorio da je Pavelić bio domoljub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ante Pavelić je hrvatski domoljub', rekao je dr. Rade Škarica, dogradonačelnik Zadra i kandidat HSP-a za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima.

U emisiji jedne lokalne televizije Škarica, inače neurokirurg u zadarskoj Općoj bolnici, morao je odabrati jedan od dva odgovora na pitanje što je za njega Pavelić - ratni zločinac ili hrvatski domoljub. On se opredjelio za ovo drugo.  

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Na novinarsko pitanje da objasni kako može smatrati domoljubom čovjeka koji je Zadar i dobar dio Dalmacije izručio okupatorima, rekao je da je to bio "ironičan odgovor". 

- Ante Pavelić bio je zapravo i hrvatski domoljub i ratni zločinac, "ispravio" se Škarica.

- Ja sam to pitanje shvatio u ironičnom kontekstu pa sam u ironičnom kontekstu odgovorio hrvatski domoljub. Ante Pavelić je hrvatski domoljub, koji je želio hrvatsku državu, ali je cijela metodologija vođenja rata, pokreta, organiziranje države završila u zločinu. To je povijest osudila i to su činjenice, koje naprosto govore same za sebe i tu se nema što dodati, ako ćemo ozbiljno razgovarati, kaže sada Škarica. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene