Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mihalinec za Dnevnik Nove TV

Šef sindikata otkrio što planiraju na sutrašnjem skupu

Štrajk u osnovnim i srednjim školama traje već 23 dana, a sindikati su Vladi danas dali ultimatum do 16 sati za novu ponudu - i nisu je dobili.

Sutra će sindikati početi prikupljati potpise o prihvaćanju dosadašnje ponude Vlade i daljnjem tijeku štrajka. Iz Vlade pak u srijedu pozivaju na novi sastanak na koji će se sindikati odazvati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mini akcija i u drugim gradovima "Potrubi za obrazovanje": Prosvjetari u kabanicama diljem Zagreba, trube su posebno glasne pred sjedištem HDZ-a Slika nije dostupna NEMA UZMAKA Štrajk ide dalje, Mihalinec poručuje: "Nećemo posustati. Predsjednik Vlade ponaša se kao da nas nema, njemu je sutra veliki događaj"

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u Dnevniku Nove TV otkrio je što očekuje da će im Vlada sutra ponuditi.

„Sutra očekujemo neku ponudu Vlade, ono što smo čuli da je ministar Josip Aladrović danas izjavio ne daje nam za nadu da će se išta promijeniti“, rekao je Mihalinec.

Na pitanje jesu li sindikati na ikakav kompromis ili ostaju pri svojim zahtjevima, Mihalinec je kazao kako su se oko pitanja kompromisa izjasnili na sastanku 5. studenog.

„Nažalost od tada nismo imali sastanak, a sve što smo čuli od Vlade je to da oni neće odustati od svog prijedloga da će se sljedećih šest mjeseci baviti sustavom plaća, iako ni sami ne znaju kako. Tek nakon toga će možda donijeti neku odluku o povećanju koeficijenata za dva posto“, rekao je Mihalinec.

Šef sindikata poručio je kako bi im bilo prihvatljivo da se sutra dogovori dinamika postizanja njihova cilja od povećanja koefiijenata za 6,11 posto.

Podsjetio je kako je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u Vladi lobirala za njihove ciljeve.

„Ona je lobirala naše ciljeve i argumentaciju, ali očito to nije bilo dovoljno ona se očito više ne osjeća sposobnom i dovoljno snažnom da može bilo čemu pridonijeti“; rekao je.

Sindikati sutra i u četvrtak idu na Markov trg gdje će, kaže Mihalinec, prezentirati svoj dopis svim saborskim zastupnicima.

„Zastupnici će sutra slušati izvješće o amandmanima na proračun, a u petak i glasati o proračunu za 2020. te rebalansu za ovu godinu. Zastupnicima ćemo dijeliti letke kako bismo ih motivirali da ne glasaju za proračun u kojem nema selektivnog pristupa plaćama u obrazovanju“, objasnio je Mihalinec te dodao kako su spremni obavijestiti posjetitelje kongresa Europske pučke stranke obavijestiti o tome kako izgleda socijalni dijalog u Hrvatskoj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene