Marijan Kustić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Marijan Kustić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je odluku suda u slučaju šefa ličko-senjskog HDZ-a Marijana Kustića zbog izazivanja prometne nesreće.


Kako je priopćilo vukovarski ODO, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća donio presudu na temelju sporazuma stranaka.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Plenković: "Uopće mi nije jasno čemu štrajk, razgovarat ću s HNS-om" Ivan Vrdoljak, HNS (Foto: Dnevnik.hr) Vrdoljak: "Ako sredstva za povećanje plaća u prosvjeti ne budu osigurana, HNS nema što tražiti u Vladi"

Kustić je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, ali je izrečena uvjetna presuda od dvije godine prema kojoj Kustić neće u zatvor, ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Presuda je pravomoćna jer su se i branitelj i oštećenici nakon objave presude odrekli prava na žalbu, stoji na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, Marijan Kustić je u lipnju prošle godine skrivio prometnu nesreću tako što je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu. S njim je u automobilu na suvozačevom mjestu bio je Tomislav Madžar, savjetnik Predsjednice RH, a on je u nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu.