Marijan Kustić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Marijan Kustić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je odluku suda u slučaju šefa ličko-senjskog HDZ-a Marijana Kustića zbog izazivanja prometne nesreće.


Kako je priopćilo vukovarski ODO, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća donio presudu na temelju sporazuma stranaka.

Vezani članci Imaju li plan za Liku? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Najveća županija, najmanje ljudi i političari koji se prepucavaju: Gdje je tu plan za konkretnu pomoć Lici? Marijan Kustić, predsjednik ŽO HDZ Ličko-senjske županije (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Izbori u Ličko-senjskoj županiji: Samo HDZ na listi nije imao dovoljno žena

Kustić je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, ali je izrečena uvjetna presuda od dvije godine prema kojoj Kustić neće u zatvor, ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Presuda je pravomoćna jer su se i branitelj i oštećenici nakon objave presude odrekli prava na žalbu, stoji na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, Marijan Kustić je u lipnju prošle godine skrivio prometnu nesreću tako što je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu. S njim je u automobilu na suvozačevom mjestu bio je Tomislav Madžar, savjetnik Predsjednice RH, a on je u nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu.